anjasflock

Direktlänk till inlägg 19 januari 2008

Update valpis!

Av Anja - 19 januari 2008 11:28

Update valpis!

Jaffa fyllde vecka igår: 9 !!!

Och äntligen.... börjar det kännas som att vi nuddar vid något som liknas avslappning och rutiner, här hemma... Man glömmer så lätt å snabbt, vilket himla jobb och vilken omställning det blir i flocken, med en ny liten medlem! Då har jag ändå haft, låt se nu... 7 st valpar innan. (Vuxna omplac. räknas inte!) Avanti, Tempo, Sammie, Isak, Ellen, Tito å Chili.


Jaffa gör sitt bästa för att bli vän med Ellen och Chili, stackarn. Hon avgudar Chillan, springer efter henne, fjäskar, visar lilla magen, krumbuktar och gör ALLT! Chili bara fräser å gurglar; Låt mig vara, för jösse namn!!!

Man får lite ont i hjärtat:(

Ellen fungerar lite bättre, hon kan faktiskt övertalas att det är en DUKTIG sak, att pussa, nosa på och umgås lite med valpis! Då får man nästan tårar i ögonen, när liten äntligen får gensvar på sina mödor!


Ute går det mkt bättre, då kan det springas, busas med petflaskor, turas om att GRÄVA i stooora gropen... Himmel, jag som var så glad för att Chili äntligen vuxit ifrån det, nu grävs det på nytt!!!


Bilåkandet går något bättre, trång liten bur till Jaffa gör åksjukan lite mindre. Åka i knät i Volvon, går utmärkt. Hm. Tänker INTE byta ut min kära apambulans, så det så, Jaffa får helt enkelt vänja sig!


Tack gud, för att någon uppfann BURAR! Vi har en på nedervåningen, där det sovs fint om dagarna, när det är dags för avslappning å vila och en riktigt stor, på övervåningen. Där åker man in emellanåt på kvällen, när resten av familjen vill se på tv i lugn å ro! Hon fungerar verkligen jättebra, inte mkt pip, utan slår sig till ro, med en tuggis, eller leksak.


Vi har hittills legat lågt med träning (såklart), men namnet och kom har vi övat. Hon vet vad hon heter och älskar att KOMMA i full rulle å formligen KASTA sig upp i famnen för lite mat, eller puss-stund!

Sitt har vi lekt lite, lite grann och samarbete. (Roligt att KOMMA till knät med tuggisar/leksak)


Igår var Anna-Lena här och tränade agility med sin underbara lilla pyrre, Aksa, då passade vi på att låta Jaffisen upptäcka tunneln. Kul, sa hon. Man kan SITTA i den å kolla på de stora hundarna!


Idag har den blåst ur sina hållare och låg lös på tomten. Jag kikade genom köksfönstret på hur Jaffa alldeles själv traskade in i den. Såklart rullade den lite från sida till sida då och jag fick hjärtat i halsgropen, men hon såg bara ut att tycka det var KUL å SPÄNNANDE:))


Så har hon vält sin första kompostgrind, med buller å bång, minst sagt! Chili å Ellen flyr för livet!! Vad gör Jaffa? Jo, galopperar fram å tillbaka över grinden och lägger sig sen mitt på med ett tuggben! Ingen stor vovve VÅGAR gå ens i närheten;))


Fortsättning följer!

 
 
Ingen bild

Susanne

19 januari 2008 16:54

Tycker inte alls det är konstigt att hon trivs i volvo det lilla livet! Men att du skulle byta din apambulans, nä Anja. Då stämmer det inte. Egentligen skulle din nuvarande vara röd! Visst!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards