anjasflock

Alla inlägg under januari 2008

Av Anja - 14 januari 2008 12:58

Sol, vind å vackert!

Det fick bli en liten promenad över ängarna. Ellen och Chili undrade nog vart långpromenaden tog vägen och Jaffa kunde ICKE hålla med om, att liten behövde bäras hem!


Sambon har ju presentat mig med mobil som innehåller kamera, så nedan följer lite bilder jag tog!


Jaffa har blivit varm i kläderna och börjat visa sitt RÄTTA (??) jag... =Monstervarning!! Hon är GALEN! (Mickis, är det ångervecka på dom här??)

Idag har vi haft livliga diskussioner, huruvida det är rätt tänkt, att transportera sig runt i huset och på prommis, med fot/sko/strumpa/byxben/hud mellan tänderna. Vi är av något olika åsikt på den punkten, kan jag ju säga. Ajaj!!

Lilla gullungen...;)

Av Anja - 13 januari 2008 10:42

Välkommen valp!

Så var nya familjemedlemmen hemma! Resan gick helt fantastiskt bra, efter två sekunders mikro-ynke-pip, sov lillan som en stock! Och när hon väl var vaken mellan varven, fanns inga sura eller ledsna miner! Bara arg när hon inte fick klättra över till baksätet! Bästa platsen att sitta på, var den lilla dricka-brickan på mittkonsollen mellan framsätena. Inte helt trafikvettigt, men det var det enda damen gick med på! Då kunde man lägga huvudet på husses axel emellanåt och man hade fin utsikt.

Ingen åksjuka och vid kissepauserna var svansen glatt viftandes, livet är ett äventyr!


Hon är så rolig, Jaffisen, varje gång nya husse Per kom till baka och satte sig i förarsätet, blev det himla pussande å hälsande!


Väl hemma, formligen galopperar hon in genom dörren och rusar runt i hela huset! Tar det självklart i besittning! Hon är en riktig sladdgnagare och har hunnit med att nästan slita ner två borddukar och därigenom spilla ut mitt morgonkaffe över stamtavlan! Himmel, tur den låg i sin plastficka!


Stackars Skalman har jag fått rädda in i sovrummet, han SKA bara ha skäll, när han försöker käka sallad! (Mickis, Jaffa är modigare än du...!)


Första natten sov damen betydligt bättre än jag... Madrass på hallgolvet är inte min grej! Hämtar in buren imorgon, tror jag... Men Jaffa, hon sov som en stock natten igenom och småvaknade först vid 06.30-tiden Ut å kissa å bajsa, sen, efter lite morgongnag på allt som tänkas kan (jävlar vilken bäver hon é!!), somnar vi om å stiger upp ca 08... Härligt!! Hoppas det håller i sig!


I eftermiddag kommer både Chili å Ellen hem! Rapport kommer!

Av Anja - 10 januari 2008 10:52

Om döden.

Förra veckan förlorade en av mina bästa vänner sin hund, 13 år gammal och oförskämt pigg in i det sista, tassade han över Regnbågsbron...

Jag slår vad om, att några av dem som mötte honom där, var min älskade Sammie, Pers glada Tito och lilla Geisy...


En av mina vänner på Kennel EmenEm har nyligen förlorat sin pappa. Jag tar mig den stora friheten att länka till sången som kommer att spelas på hans begravning, något så otroligt vackert av Björn Skifs.


För fem år sedan gick min mamma bort. Hon dog stillsamt i en sjukhussäng som baxats in i vardagsrummet, efter lång tids sjukdom. Kvällen innan satt jag och min syster hos henne och jag lovar, luften riktigt fladdrade av alla dem, som kommit för att hälsa henne välkommen hem!

Den enda hyfsat moderna musik hon verkligen älskade, var Stad i ljus, av Tommy Körberg. Den avslutade hennes begravningsakt i kapellet.

Det var oerhört vackert!


Till våren är det redan TRE år sedan min Sammie, storpojken, mammas hjärta, somnade in i vårsolen hemma på altanen. 12 år gammal och med vinglig bakdel, kunde han inte hänga med längre och var bara lycklig, när han fick springa på Bläsinge stranden... Då glömdes smärta och stelhet bort!

Jag har det för alltid etsat på näthinnan, hur han med viftande svans, sprang veterinären till mötes, då hon körde in på uppfarten.....


Och så går livet vidare. Här och på andra sidan.

Och om bara två dagar, bjuder vi in ett nytt litet liv till våra hjärtan.

Så är det.


Bilden nedan visar Sammie, som sover för alltid. Minuten efter bilden togs, kom Chili stormandes och kastade petflaskor på honom; The show must go on!



Av Anja - 9 januari 2008 09:52

En till film!

Ja, himmel, jag glömde ju i gårdagens inlägg: Den otroliga grå jakon Einstein! Honom har säkert de allra flesta sett redan, men han förtjänar verkligen en egen Hall of Fame;))


Einsten, grå jako!

Av Anja - 8 januari 2008 12:26

Filmtajm!

Sätt på högtalaren, luta dig tillbaka å njut! Min favvo är nog den diggande kakaduan, se den till slutet;))


Freestyle, gladiatordans!

Det är aldrig försent!

Diggande pippi!!

Snacksalig pippi!

Agility VM-bloopers...

Agilitybloopers!


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards