anjasflock

Alla inlägg under april 2008

Av Anja - 15 april 2008 15:31

Tre år har gått....

SLCH SUCH KORAD LP Vallgårdens Sunliner of Rebel

Min Sammie.

15 april 2005 gick du över Regnbågsbron. Vi saknar dig!

Av Anja - 14 april 2008 10:25

Kurs-helg!

...har det varit, ju. Jenny kom i fredags för att bo i Bläsinge och hålla agility-kurs på klubben. Som sagt, andra gången nu, som jag deltar enbart som åskådare. I lördags gick det väl hyfsat, men igår eftermiddag, i solen, kunde inte träningsabstinensen hålla sig borta och det kändes tungt, faltiskt.... Tur att man ändå får sig en massa nyttigheter till livs, men naturligtvis går det inte att jämföra, med att få köra själv.


På fredagkvällen gick vi igenom lite grundträning med Jaffa. Damen är såå jäkla kvick i huvudet och gör mer än gärna övningarna, helt på egen tass;)

Ännu finns där mer eftertänksamhet, än tempo, men jag tar det lugnt och farten får komma succesivt.

Vi testade "runda pinnen", hopp igenom hinderstöd (bom på marken bara, såklart), kontaktfältsbeteende (nerfarten ligger platt på marken), framför/bakombyten (utan hinder), sitta kvar och så tunneln.


Jaffa har själv konstruerat ett kontaktfälstbeteende: Att dutta nosen/buga med två på och två av. Det kör vi på då!

Framför/bakombyten vid sidan, utan hinder går som tåget. Nu plockar vi bort lockelsen och kör enbart på rörelse.


Ja, i stort fick vi massor av nyttigt att träna på. Det går ju att köra in hela handlingspaketet, inkl kontaktfält å tunnlar, utan bommar på hindren.

Tack snälla Jenny, för hjälpen!


Men gissa vad kvällen slutade med? Jo, Jaffa kutade runt den platta tunneln, som står undanplockad på högkant och SLÅR i benet..... Gråt å tandagnisslan, samt en liten lealös tass dinglandes i luften.... Va FASEN!!!!

Idag, måndag, markerar hon fortfarande en del. Så nu har jag TVÅ halta bc här hemma...... Jag tar det lugnt med Jaffa (hurdå???) och avvaktar.


Ber att få återkomma. Om en liten stund får vi besök av kurshund!

Av Anja - 10 april 2008 08:40

Ja, faktiskt. Undrar om det inte känns såhär just nu, som den lilla näbbmusen jag fann på stenarna utanför dörren....

Av Anja - 10 april 2008 08:27

Veterinären med Chili igår.

Kände mig så otroligt omändertagen av alla gulliga människor i Läckeby, jag är såå lyckligt lottad, att faktiskt vara kompis med en hel hög av dem!

Tack alla ni, för ert engagemang i min lilla olycksvovve!


Tån blev iaf grundligt undersökt av Camilla. Stressröntgen visade inga ledförändringar, ultraljud däremot, visar en svullen böjsena i tån, som fått en rejäl "smäll" och är uttöjd och inflammerad..... Fyyyyy......


Stödbandage på, mer Rimadyl och sisådär 6 veckors läketid. (Minst)

Jag tror jag blir fullkomligt tokig. Eller matt. Eller.......


Ajöss med vårens uppladdning inför SM, ajöss muskler å kondition, ajöss tävlingar och i värsta fall... ajöss SM......

För även OM vi blir klara för SM, har vi ju missat en hel evighet av träning och finslip, som vi så förtvivlat väl behöver.


Jag nästan skäms, så ledsen är jag. Jag menar, jycken är ju inte döende. Men jag klarar helt enkelt inte mer sånt här skit nu. Vill inte. Och stackars lilla vovvan, är ju åxå lika förtvivlad. Gud å gastar: Ta å skit ner er!!!

Puss på er, alla goa kompisar som bryr er!!!!! Tack för att ni är där!!!!


Av Anja - 10 april 2008 08:23

Lite nya bilder på livet i Bläsinge.....

Jaffa har vuxit ur hålet i planket, tack o lov!

Hon roar sig med tomburks-lådan, slickar ur foderpåsen, tömmer fågelbadet och provar att kliva igenom Susannes medhavda däck!

Av Anja - 7 april 2008 15:27

Solen strålar och det är fantastiskt vårväder. Jag hade behövt pyssla med massa viktiga papper, men försöker hålla huvvet sysselsatt med städning i trädgården istället.

Jaffa har hjälpt till med lite "gardening" och roat sig kungligt: Sprungit runt med en plåtburk över huvudet;)


Nu står dom i hundgården alla tre. Har verkligen försökt hålla Chili stilla, men så pötsligt kommer hon med dyngsur tass: Panikslickar på onda foten och är tillfälligt blockhalt igen.

Då funkar jag som så, att hon åker in i hundgården, dels för att kunna vara stilla, dels för att jag inte KLARAR att se henne på tre ben igen. Det går bara inte!!!

...och Chili är ju lika förtvivlad: "Morsan, kolla mig, jag KAN springa bra på tre ben!! Ska vi träna?? Eller gå till fåren?? Eller... bara GÖRA nåt????"

............................


Eva Bodfält-kursen var fantastiskt bra. Med bensin å mat gick kalaset på över 4.000 kr, men det ser jag som en investering i min verksamhet och i mina blivande kunder. Valpkurserna kommer definitivt att få sig en uppgradering, när jag nu bara kan komma igång igen.... För tillfället "läcker" jag ju över mina kursare till alla andra olika hundskolor. Både bra och dåliga sådana.... SUCK.


(Imorgon träffar vi kommunen igen. Det rör på sig.)

Av Anja - 5 april 2008 22:03

En riktigt BRA kurs!!!

...går jag denna helg. Nu är det lördagkväll och vi är precis hemkomna från födelsedagskalas hos syrran, vi har firat att Linus fyllt 14 år. Stora ungar, himmel!!


Annars har dagen spenderats hos Monica Hillman i Emmaboda (Hunden i vardan) och vi fortsätter vid halv nio imorgon bitti. Kursen är främst till för instruktörer och är en fortbildning för Eva Bodfält, enligt mig, en av de bästa vi har i Sverige idag!! (Nä, inget "kiss ass" utan ett enkelt konstaterande) Vi får ta del av hennes eget recept på en bra valpkurs!


Det känns oerhört BRA att få bekräftat väldigt mycket av mitt eget befintliga hundtänk, blandat med lite nyheter, förtydliganden och ett å annat liljehomlens;))


Jaffa har varit med som statist, tillsammans med 6 andra valpar och skött sig utmärkt. Vad gäller hennes (och MITT) biltrauma, så kom Eva å jag överrens om, att hon numera ska serveras ALLA mål i bilen. Vi gör så, att maten serveras bak i buren och inte därfram, där hon åker och drägglar. Buren därbak blir positivt laddad och det är ju ändå DÄR, hon så småningom ska transporteras.

Hittills har hon ätit en lunch å en kvällsmat i bilen med god aptit! :)


Chilis tå...

Ja, däri ligger stooooora frustrationen. Jag har fått en ny vet.tid på Läckeby på onsdag. Jag tror INTE att det bara rör sig om en stukning. Önskar av hela mitt hjärta att det vore så, men tån pekar ca 1 cm uppåt i obelastat tillstånd och känns väldigt "lös" när man jippar den upp/ner. (Till skillnad från övriga tår, som bjudet motstånd) Något är mkt galet.


Ja, många tårar har det blivit, bara att erkänna.... Känns helt osannolikt, att kunna delta på Jenny-kursen MED hund. Ännu en gång få vara åskådare pga av skada..... Detta skulle vara vår stora, viktiga kick-off inför årets tävlingssäsaong, som kör igång i maj och inför SM!!!!


Nu känns, minst sagt, ALLA planer hotade.... Jag kan inte hjälpa det, men jag är såå jäkla ledsen för detta...... Vi har slitit å kämpat hela vintern för att hitta formen igen efter hasskadan och så.... ääääh, hjälper ju inte att älta. Bara bita ihop och hoppas hoppas hoppas....

(STACKARS Chili, dessutom, hon är i TOPP-kondition och så får hon inte GÖRA nåt, gissa om HON är frustrerad då!)


Återkommer.

Av Anja - 2 april 2008 17:56

Varning!!

Känsliga läsare varnas: Detta är ett svärigt inlägg. Åt helsike med karma å andlighet, just nu hänger glorian på sne och jag är INTE överrens med Gud å gastarna:((((


Idag var Chili precis lika halt som igår. Tänk att man liksom ändå hoppas att nattmörkret på något mirakulöst vis ska sudda ut olyckor å krämpor.... Inte mycket sova har det blivit och det känns som om min hjärna ligger å plaskar i ett jävla vakum.


Fick tid hos vetten kl. 12 idag. Tackom å lov. Det klämdes å kändes och mkt riktigt, som jag trodde, satt det onda längst ner i tassen. Närmare bestämt längst ut i en enda ynklig liten förbannad tåled. (Tro mig, jag älskar min hund och ALLA hennes tår! Men inte dom trasiga och allt det för med sig!)


Tvingade till mig även en röntgen. Fan vad pengar det flyger iväg. Nåväl, inget brott kunde konstateras och troligtvis ingen stor ligamentskada heller. Återstår en rejäl stukning, 10 dgr på Rimadyl å VILA/koppelrastning.

Ja, det kan vi ju vi det här laget, efter 6 månaders konvalesens med brott på hasen....


För i helvete, vi har ju PREEECIS kommit igång igen med tävlandet! Och Chillan har kännts så fin i kroppen, till slut.....

I höstas kunde jag ju inte vara med på Jenny Damm-kursen med hund. Gissa vem som kommer snart igen till klubben å håller kurs??????

Deltagande UTAN HUND IGEN, ELLER.....????!!! Jag blir såå less.


Ääähh, nu skulle mina meditations-kursare höra mig. Suck. Lugn bara. Någonstans finns positivt tänk kvar och poppar upp igen.

Fröken Positiv har bara tagit TIME OUT en stund.


Återkommer.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards