anjasflock

Direktlänk till inlägg 17 juni 2008

SM 2008

Av Anja - 17 juni 2008 15:16

 Ja jäklar!!

 Vilken helg... Det har   tagit tid att landa i vardagen och det gäller tydligen fler än mig... Nu som först, börjar lovorden hagla in på agility-listan. Gud så roligt, det är många som är HELNÖJDA!!! Bästa SM:et hittills, har vi fått höra många ggr nu, jisses så roligt för medarrangerande klubbar...:)))





Jag har haft huset fullt: Malin & Arwen, Petra & Karl med Nitro, Algot och Mick, Ninnie & Aron. Alla EmenEmare! Tack alla för fina presenter och bara för att det var SÅ KUL att ha er här! Underbart att kunna mingla, peppa, trösta och stötta varandra, titta på filmer å foton, grilla... Så skithärligt!:))


Känslor...

...kastas man ju runt i en sån här helg! Ska Chili fixa veterinärbesiktningen, efter alla eländiga skador? Tänk om jag har fel, tänk om hon inte är frisk???

(Inga problem, alls, var det!)

Hur ska jag hålla ihop hjärnan? Kommer jag att sabba för laget, som jag gjorde på Gotland, med mina talrika hjärnsläpp?? Hur ska vi hitta flytet under SM, efter sååå lång tid utan fysträning och uppladdning??


Många tankar är det... Snälla någon däruppe, låt mig komma ihåg banorna! Låt Chili hålla! Låt mig inte diska oss i ALLA lopp....!


Och så, på själva tävlingen, all glädje, både för sina egna resultat, för alla kompisar... All frustration över rivna hinderbommar, handlingsmissar, sympati för vänner som inte riktigt håller hela vägen... NERVOSITET när mina kompisar kör, så man knappt kan andas! Jisses, vad spännande det har varit....


Team Long Island, som fick oss att kippa efter luft i lag-finalen och gråta hejdlöst över silvermedaljen och ärevarvet å alltihop! FY FAAN vad bra ni var!!!!!!! Jag är så stolt att ni inte anar över vårat gäng!!

 

När sen allt var klart, sista loppet var "kört" på söndagen, ja, då kom tårarna igen. Det gick inte att stoppa.... Vet inte varför egentligen, det var bara som att dra ur en propp!! Lite besvikelse över två rivningar, som kostade oss en bronsmedalj.... massor av glädje över att trots allt placera mig å Chili på 6:e plats på vårt första SM under våra usla förutsättningar... Alla underbara glada människor som hejjade å gratulerade, min underbara Per, som stöttat å hejjat å gråtit han med, hela helgen... All spänning som bara släppte. ujujuj.


Jag har haft så roligt så roligt så roligt!!!

..................................................
...............

Loppen:

Första lagloppet och jag å Chili är först ut. En sjysst bana, men vi gör en liten förarglig miss i slalomingången. När hände DET senast...??? 5 fel, men ingen disk iaf! Jag var så fruktansvärt nervös i det loppet, att det kändes som att skramla runt i en galen kropp, utan kontroll. Himmel!

Andra lagloppet på söndagen bjöd på en lite ruggig bana, med svåra svängar. Hundarna hade svårt att hitta bra linjer och som genom hela SM, var hindren (inkl. oxrarna) på maxhöjd!! Dvs 65 cm.

Chili kändes stressig och vi drog på oss en vägran i början och en petad bom. Detta var nog det loppet jag var riktigt missnöjd med, även om det på film, inte ser såå illa ut som det kändes.

Allt som allt fick Ö-landslaget allt för många fel, tyckte vi nog. Vi slutade på en 6:e plac.


Individuellt agilitykval. (Se film!)

Vem tror ni drog startnummer ETT på sitt första SM???? Johodå. Såklart.

Efter lottningen på fredagen, mådde jag nästan fysiskt illa. Vill INTE.

Men! Nu hade vi ju redan kört lagloppet och faktiskt, när jag går in på startlinjen är jag inte särskilt nervös, bara supperfokuserad! Vi ska fixa detta! Chili är grymt lyhörd och följsam! Ett superlopp på 0 fel och en supertid!! Min DUKTIGA LILLA HUND!!!!!!!

Efter det loppet ligger Jenny med Elvis 1:a, Malin med Arwen 2:a och Chili 3:a, alla på samma sekund!! Himmel vad härligt!


Hoppkvalet. (Se film!)

En inte så himla svår bana, men hoppklasserna är jag alltid mest nervös för... Har svårt att hinna med i huvvet, riktigt... Chili river precis i början och vi får en högst märklig krumelur på mitten... Jädra nära disk, men nu kände jag bara, att vi SKA KOMMA RUNT!!! Vi SKA till final! Och det gör vi ju, vi kommer till final på en 11 plats, med 5 fel! HURRA!!!!

Trodde väl ALDRIG i min vildaste att vi skulle få tävla på söndagen, jag hade nästan varit nöjd med att inte diska mig i alla lopp.;)

(Nu diskade vi oss inte i NÅGOT alls!)


FINAL i hoppklass! (Se film!)

Shit vad kul å spännande att gå in å köra! Nu börjar det om från noll och tid å fel har man med sig till sista loppet. Chili är TAGGAD och jag missar lite i tydlighet vid ett bakombyte, Chili väljer fel håll i ngn millisekund över hindret, ändrar sig i luften och vrider sig åt rätt håll... RIVNING!!!

Sen går det som tåget och vi landar 5 fel å en riktigt bra tid!

Jag är såå besviken på att ha förorsakat rivningen, men än är vi ju med i leken, ingen disk och vi ska få köra sista avgörande finalen! HURRA IGEN!!


FINAL i agilityklass! (Se film!)

Fatta trycket bland publiken?? HUnden före oss diskar sig och blir taktfast applåderad i mål. Fatta vad det gör med min applådneurotiska jycke? Jag trodde hon skulle explodera. Hjälp!! Men... även i dett lopp är hon LYHÖRD och såå duktig!! En förb j-a rivning vid ett framförbyte IGEN!! Blir tokig!!!

Men vi kör så det ryker och kommer i mål på 5 fel, vilket tar oss till den sammanlagda 6:e placeringen. Så. Nu är det gjort. Punkt å slut.


Återstår...

...att analysera alla dessa rivningar (en i 4 lopp av 6), fysträna och så... Gotland i midsommar; Here we come!

Skulle egentligen tro, att hon helt enkelt behöver bygga upp mer muskler igen, i kombination med massor av streching. Hon känns emellanåt lite "tung i gumpen."


Summa: Vi har inte diskat oss i ETT ENDA av 6 lopp!! Jag har KOMMIT IHÅG alla banor!! Jag har lyckats köra på för fullt, trots missöden mitt i!! Stolt över mig själv. Chili har varit rent märkligt lyhörd i alla lopp, utom hopplaget. Stolt över min fina vovve!


Nu är det gjort och nu måste vi på allvar ta tag i meritering inför nästa års SM i Karlskrona! Hejhopp!!

PS. Chili, du är bäst, mamma ÄLSKAR DIG!!!!


 
 
Ingen bild

Martina

17 juni 2008 16:31

Åhh vad roligt att läsa, du måste haft en helt underbar helg! Grattis till framgångarna, va´ skönt att slitet med sjuk Chili kunde ge tillbaka någonting!
Hej från Martina (som dyker upp på Öland i helgen, hmmm en vecka för sent...)

 
Susanne o Cia

Susanne o Cia

17 juni 2008 16:41

Ljuvligt Anja! GRATTIS ÅTER IGEN!!!
Men en sak som jag reagerade på var att efter ett antal förare så sänkte dom "rikttiden" och helt plötsligt så fick flera stycken tidsfel. Asså, e det verkligen schysst???


http://www.axevasvecia.se

 
Sari&Hexa +gänget

Sari&Hexa +gänget

17 juni 2008 17:48

STORT GRATTIS IGEN!!!! Det var härligt att få sitta brevid planen och bara njuta utav alla snygga lopp som ni och andra bjöd på. Och jag håller med alla andra om att det var det bästa SM:et jag varit på, nu har ju jag bara varit på 4 SM innan, men denna var klart BÄST!!!!
Vi syns på Gotland i helgen!
Kram

http://www.belgarebc.se.nu

 
Ingen bild

Elisabeth Love & Frasse

17 juni 2008 18:14

STORT GRATTIS!!!!!! Vilka underbara framgångar efter skador o konvalescenser!!!

 
Ingen bild

Annelie

17 juni 2008 18:46

Fasiken vad ni är duktiga! Jag hade hjärtklappning när ni körde sista loppet och det är ju tur att man kan hålla andan i 30 sekunder...
Ser redan fram emot att få se dig och våra andra duktiga ekipage på nästa SM.

Kram Annelie

 
Roland

Roland

17 juni 2008 23:32

Grattis för din fina uppvisning:
Hade förmånen att se dig live med din underbara Chili.
Önskar dig nya stora framgångar framöver
å till nästa SM
Vi ses där:

http://minbordercollie.se

 
Ingen bild

Lillan

18 juni 2008 10:42

Grattis till den fina placeringen..Ni var så super duktiga!

 
Eva

Eva

18 juni 2008 11:30

Grattis till 6.e platsen! Lysande SM-debut!

http://seglinge.se

 
Ingen bild

Angelica

18 juni 2008 20:12

Jätte fina rundor du gjorde. Helt underbart å se filmerna.
Grattis.

 
Tiina

Tiina

18 juni 2008 23:07

Grattis till fina prestationer! Du har verkligen en jättefin hund. Vi som inte kunde se SM på plats är tacksamma för att du lagt ut filmerna, kul att se!

http://agilityliv.bloggagratis.se

 
christel&jackie

christel&jackie

18 juni 2008 23:33

GRATTIS!! Gud vad duktiga ni har vatt :-)
Vi blev kära i Öland, verkligen! Så vackert och REN luft!!!vill helt klart flytta till Öland :D
Jag gick lite vid agilityn så fort jag hade tid..och det var ömöjligt att hålla reda på er alla!! Men ni har varit så duktiga och lycka till nu i fortsättningen // see u

http://www.freewebs.com/xaxxa

 
Emma & Zappa

Emma & Zappa

19 juni 2008 12:06

Grattis till ett lyckat SM!!! :o)

http://www.nattlejonet.com

 
Ingen bild

Malin och Arwen

19 juni 2008 22:57

Grattis Anja och Chili till er fina prestation! Och tusen TACK för gästfriheten. Vi kände oss väldigt välkomna och så där hemma som man bara gör hos riktigt bra vänner :-) Hoppas vi ses snart igen
KRAM (och en puss till min favvo-vovsing Ellen)

 
Annies Fotoblogg

Annies Fotoblogg

30 juni 2008 21:31

Vilka härligt fartfyllda bilder :)

http://annie90.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards