anjasflock

Direktlänk till inlägg 25 juni 2008

Uruselt Barometern

Av Anja - 25 juni 2008 08:53

Varför i helvete ska det vara såå svårt för vissa tidningar/reportrar.......

att göra sjyssta hundrelaterade reportage????? Tidningen Barometerns sk "reportage" om Lydnads-Agility SM, måndagen efter var såå fruktansvärt DÅLIGT!!


Tänk att det inte GÅR att skriva om hundsport, utan att TRAMSA till det? VEM uppskattar sånt? Tror dom att den stora allmänheten, hellre läser trams å gulleri, än rappa och intressanta fakta? Vem gynnar dom med skit-journalistik?

Jag hade precis tackat ja till fortsatt prenumeration, men det vete fanken... Blir så trött. Skrev en insändare, jag KAN ha missat det, om den var inne på midsommarafton. Det tror jag dock inte. De har vad jag vet, inte tagit in den och det går säkert utmärkt, att skylla på bristande allmängiltighet.


Så här får min insändare komma istället. I bloggen.


PS. All heder åt Östran och Ölandsbladet. Ni klarade fint av, att skriva utan ett litet överseende leende på läpparna.


Insändare: Uruselt Barran!

I måndags kunde man läsa ett "reportage" på Ölandssidan, från en av hunsport-Sveriges allra största begivenheter: De Svenska Mästerskapen i lydnad & agility. Alltså ett SM, arrangerat på Öland för första gången. Ett jätte-evenemang som planerats år i förväg, med ett par hundra funktionärer på plats, domare från både Sverige och grannländer (domare som bla. dömt Världsmästerskap!), hela den svenska eliten av hundförare inom lydnad och agility, landslagsdeltagare mm........


Och ÄNDÅ, kan inte någon göra ett reportage UTAN att dra ett löjes skimmer över hela arrangemanget??!


Jag skulle vilja se ett reportage om SM i hästhoppning börja med orden: "Glada gnägg på stallbacken", följt av en intervju med någon tävlande som nogsamt beskriver antalet körda mil med hästtransport, att Brunte älskar sitt röda hästtäcke och får morötter varje kväll......


För det första hör ett SM i en av hundSPORT-Sveriges största grenar inte hemma på de lokala sidorna. Det ska naturligtvis få ta plats på sportsidorna! Agility hade tex nära 70.000 starter på officiella tävlingar under 2007.

För det andra kanske det hade varit på sin plats, att berätta om de lokala förmågorna, som t.o.m lyckades ta medalj, i konkurrens med erfarna elithundförare?

För det tredje, kanske en resultatredovisning skulle funnits?


Istället väljer, den till synes högst ointresserade reportern, att intervjua en familj och rapportera om hur mycket pengar de lägger på sporten, att hundarna sitter med vid matbordet och sover i sängen???

Har det  med ett Svenskt Mästerskap att göra? Det är inget annat än pinsamt, patetiskt och dessutom frukstansvärt oförskämt mot de tävlande!


PS. Eftersom det verkar väldigt viktigt i sammanhanget, får jag väl tala om att mina hundar sover i sängen när det åskar.


Anja Giermann

Tävlande och instruktör 

 
 
Eva Hall

Eva Hall

25 juni 2008 09:09

Bra Anja. Det där retar jag mig alltid också på, att det är så dåliga och intetsägande reportage från hundtävlingar, och särskilt nu från SM.
Eva

http://www.kohagslyckanskennel.se

 
Susanne o Cia

Susanne o Cia

25 juni 2008 09:13

Det e bra Anja! Buss på bara! Har den inte varit inne ännu?! Dåligt i såfall!
En annan sak, du skulle passa jävligt bra som ledarskribent på en tidning,,,,nåt att satsa på kanske..
Kram
Susanne

http://www.svecia.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna-Lena

26 juni 2008 10:47

Ja, det var bra skrivet!! Jag har inte heller sett den...fast jag är en dålig tidningsläsare...kanske beror på dålig tidning;)

 
Ingen bild

Cilla

26 juni 2008 18:10

F-n, vad rätt du har! Vi har på lördag final tävlingen i Smålandsmästerskapet(retriver) på Stävlö, jag undra om någon tidning kommer att ta upp detta(det är 50ekipage som deltar till helgen)?
Kram Cilla

 
Ingen bild

Annelie

26 juni 2008 18:18

Helt rätt!! Man kan visa respekt för de som har lagt ned sina själar i detta, både arrangörer och tävlande. Hoppas verkligen att de fattar det tills nästa gång.

 
Anna

Anna

30 juni 2008 11:19

Stort GRATTIS återigen till den seger i hoppklass 3 igår!!!

Kram Anna med Icka

http://www.annas-funderingar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Birgitta Johansson

30 juni 2008 15:16

Oj vad jag blev glad när jag såg detta inlägg som du gjort Anja! Jag har varit i stugan och har inte haft tillgång till dator så det var först nu jag var inne och kikade på din blogg, och det precis efter att jag just klickat iväg ett mail till Barometern om varför det inte skrivits något om era kanonprestationer i SM! Vi får väl se om det händer något nu?! Jag hänvisade dem att gå in på våran (ÖBHK`s) hemsida!

 
Anna

Anna

30 juni 2008 17:08

Tack :-)

Själv far vi till Bjuv i helgen.. ska försöka tävla både lydnad och agility.. Icka har ett förstapris i Eliten och det vore väl synd och skam att inte se till att få henne till Champion!

Fast det blir nog inte i helgen. När jag anmälde var planen att träna lite.. det har dock inte hunnits med och då det är över två? år sedan vi tävlade lydnad sist så kan det bli lite svårt att sätta momenten. Om inte jag minns vilka de var lär väl inte Icka minnas heller..

Kan man vila sig i form???? :-)

Kram och Lycka till på Kanonsabotören!

http://www.annas-funderingar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anna igen...

30 juni 2008 17:09

Nyfiken ju.. hur får du dina bilder att ligga lite överallt i texten? Själv kan jag bara lägga dem överst eller underst!

Kram Anna med Icka igen..

 
Mari

Mari

5 augusti 2008 13:16

Kan inte låta bli att kommentera, trots att det har gått lång tid sen du skrev detta.
Anledningen till att det inte skrivs om hundsport på sportsidor är att där skriver man om idrott, och bara om sådana som är anslutna till Riksidrottsförbundet.
Vad gäller din reaktion i övrigt håller jag helt med dig. Oavsett på vilken sida i en tidning redaktören väljer att publicera ett reportage finns det ingen anledning för journalisten att tramsa till och förlöjliga ämnet.

http://www.allroundtax.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards