anjasflock

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

Kurser, vallning & tävlingsfinal

Av Anja - 12 oktober 2008 14:11

Japp, nu är det obevekligen HÖST!!!

Söndag eftermiddag, solen skiner på gula träd, ljummet i luften och alldeles underbart! Nyss hemkommen efter kurs med vallhundsklubben. Ja, dvs jag och Sussie håller en Grundkurs för valpar/unghundar i allmänlydnad. Steget innan själva vallkursen tar vid. Så jäkla kul, är det! 7 bc, en kelpie och en aussie. De flesta runt 7 månader. Ett härligt gäng, som både kampar/leker/gillar godis och är sociala! Engagerade hussar å mattar gör inte saken sämre....:))


Mina vanliga valp/slyngelkurser är i full gång, väldigt kul, efter ett tags uppehåll! Hoppas kunna klämma in ännu en agilitykurs och några halvdags-kurser, för tävlingsintresserade nu till senhösten.Säsongsfinal i Bjuv!

Jepp, igår tog vi en tur "däröver" för årets sista agilitytävling. Två lag-klasser och två individuella. Startfältet var överraskande stort, med 20 large-lag och runt 90 starter individuellt....! Flera landslagsekipage på plats, att fajtas mot -me like;)) Det är ju bara så, att vissa kära medtävlande, får finna sig i att vara värdemätare för oss vanliga dödliga:P


Nåväl, Chili kändes ganska behaglig att köra, laddad MEN lyhörd och trots det missade vi grovt ett par ggr. Disk i BÅDA agilityklasserna var inget kul alls. Hon sket i sitt Okej-kommando på balansen i båda loppen och stack på chans liksom. Hmmmmm.........


I hopplaget gick det tjosan hejsan....! Jag tyckte att jag hade grepp om det hela på banvandringen, men OJJ vad man kan bedra sig! Jäklar, jag HANN INTE vara NÅGONSTANS där jag tänkt, fick köra henne liggandes bakom genom staket å svängar, med kropp och HÖGER/VÄNSTER heeela vägen! DUKTIGA LILLA HUND som klarade det hela med 0 fel!!

På slutet gör jag en Anna-Lena och börjar GARVA mitt i loppet, så knasigt kändes det...;) Nåväl, sammantaget fick vårt lag 5 fel och en 2:a plats!

HURRA!


Sista loppet för dagen, en lurig ind. hoppbana...

Flera svåra raksträckor. Usch. Kände mig INTE bekväm med banan och chansade i starten, där jag stolpade Chili runt mig över ett två-hinders staket, vilket innebar att jag i stolpen tryckte henne MOT en farlig tunnelöppning. HJärtat i halsgropen, tar hon det, eller kommer hon att välja tunneln...?


Nix, hon LYSSNADE fiint och jäklar vad det gick! Vi körde riktigt offensivt, blindbyte in i och ut ur slalom, jag sprang bena av mig och vovven åxå....

KUL var det! Vi går in på en felfri andra plats efter Jörgen med Zack, slagna med två tiondelar!

Himmel! Vad bra vi var:)))

Tack för det, Chili, nu är säsongen över för denna gång......


Vallning.

Tja, jag lyssnade på Mickis och har i två omgångar kämpat med att få Jaffa att gå ur-balans, istället för att heeela tiden söka närmaste vägen runt till kl tolv. JÄKLA ENVISA LILLA HUND!!!!!

Sista passet, i fredags, varade i 30 minuter, innan hon "gav sig" och riktigt BRA lyssnade på klappen, släppte och kom upp bakom mig! LYCKA!!!

Jag ska försöka fixa filmbevis på framstegen!


Nä, nu måste jag ut i sooolen!

Höstkramar till alla bloggläsare!! Glöm inte att lämna lite löv under träd å buskar, till daggmaskar, smådjur och nissarna...;))

 
ANNONS
 
Sari

Sari

12 oktober 2008 17:50

Grattis till fina placeringar!!!!

Roligt att det börjar släppa i vallningen för lite söt Jaffis :-)

Vaddå, sista tävlingen, ska du inte till Västerås???

Kram

http://www.belgarebc.se.nu

 
Ingen bild

Anja & flock

12 oktober 2008 18:38

Sari!
Jag har skippat Västerås, jobbar hela den helgen, för att kunna vara ledig Alla Helgona, när Mickis kommer å tävlar!!

 
Ingen bild

Camilla

12 oktober 2008 19:41

Tack för idag! Det är alltid lika roligt att gå kurs för dig! Du är jätteduktig på att hitta övningar där man kan variera svårighetsgraden själv så att alla blir nöjda. Jag åkte hem med ett STORT leende på mina läppar idag, åhh vad jag tycker om min lilla Kiwi! Hon skötte sig riktigt bra idag.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se