anjasflock

Direktlänk till inlägg 26 februari 2009

Tränat

Av Anja - 26 februari 2009 15:03

Vallning.

Igår styrde vi kosan mot Kärra på södra Öland, för lite vallning hos Elisabeth. Såklart även för att PUSSAS med lille Mojje... Frasses å Loves nya lillebror. Hur gullig och social, som helst, man fick passa näsan och blev översvallande mottagen. GULLE! Det ska bli så kul att följa hans äventyr i fårhagen;)


Frasse och Jaffa vallade iaf en sväng. Jaffa övade sin Serge-läxa: Hö/vä med mig "på linjen" och mitt i flocken. Behövde inte hjälpa henne mer än ngn enstaka gång, hon tar rätt håll 9 ggr av 10 nu. Jag upplever det lite som, att när hon tar fel så VÄLJER hon fel, för hon anser det vara det bättre hållet för stunden...


Hon går fortfarande ganska tajt på flankerna MOT mig, det är svårt, säger Jaffa. Däremot driver hon som vanligt rakt på, väldigt bra!

Vi gjorde några längre hämt och det andra hämtet blev toppen! Fåren hade "gömt" sig i sitt sovhörn, längst bort i hagen, mot staketet. Jag skickade vänster o höll tyst. Jaffa tar ut så mycket hon kan och stryker fårnätet. Tar upp fint (dock lägger hon sig inte, olydig!), men håller ett väldigt fint avvägt tempo i framdrivningen och tar "steady!" väldigt bra!!


Tränade några korta hämt med störning av Elisabeth mitt i flocken. Nyttigt!

Första ggn, vallar Jaffa till Elisabeth och blir lite förvirrad. Tar mitt Away dock, kommer upp i balans o trycker bort dem från "den dära människan i mitten" och kommer med dem. Fin tjej!


Det jag främst fått med mig i träningen med Serge/Mickis är nog, att ha en väldigt tydlig plan och ett igenkännbart mönster, i övningarna. Inte hatta hit å dit å göra allt möjligt. Istället bestämma mig och göra om å om igen, med små variationer, så att hunden känner igen sig och blir trygg.


Sedan, att vara mer noggrann med röstläge och inte hjälpa i onödan, se vad som växer fram själv, ex i hämten. Kulkulkul!!!


Frasse vallade ju åxå! Gossen TÄNKTE så det knakade hela vallpasset! Det har ju blivit lite nya bandage för gossen efter Karin S-kursen och det märks att han verkligen försöker göra rätt nu och inte bara larvar på;)


Agilityträning!

Idag var jag i ridhuset i Algutsrum två timmar, på fm. Både Jaffa o Chili fick träna. Per med Zico & Cocoz hängde på, kul!!

Vi gjorde väldigt basic övningar, med fokus på småbarna.

Chili gjorde i princip samma sak som de, fast lite svårare, såklart!

Ni vet ju vad jag tycker om långa, raka, äckliga tunnlar... Så det körde vi, en lång raksträcka, med omväxlande svänga efter tunneln och rakt fram efter tunneln. Även ta bakombyten/svänga till mig, efter tunneln. Låter lätt? Inte med en pilsnabb Chili, som tar extra FART genom tunnlarna!

Idag gick det dock strålande!?


Jaffa kändes BRA!

Vi började med en cirkel av hinder, inkl. slalom som vi delat upp i tre 4-pinnarsbitar. Typ: Hopp-slalom-hopp-slalom-tunnel-hopp-slalom.

Shit, hon satte alla slalom hela tiden, varje gång!

(Även sedan, i andra situationer... Inte EN enda miss på hela träningen!!)

Det märks, att alléträningen i början ger resultat, hon är helt självständig i slalom.


Den långa raksträckan var nyttig för Jaffa!

(Hopp-hopp-långa tunneln-hopp-hopp) Dessutom ngt förskjutna hinder.

Per fick agera slut med kampleksaken. Första gångerna, väntar hon in mig lite i slutet, tittar bakåt och frågar. Vill jag INTE ha! På "kör" så kör man... Man springer för livet å söker det som finns framför näsan. Punkt.

Nåväl, lilla damen fattar ju snabbt och började söka framåt ordentligt.

Det ska vi nöta!!


Ännu inget riktigt tryck under tassarna, men en sugen och glad vovve! Jag får se, vi ger det denna säsongen, i alla fall!

Det börjar t.o.m kännas riktigt kul, att få starta henne, kanske redan i maj...


Lille Cocoz utvecklades en del bara på de övningar vi gjorde idag! När Per inte agerade så kraftfullt, började han verkligen bry sig om hindren och de sista rakorna såg finfina ut!!


Landslaget.

Ansökningarna till lanslaget går ju ut på söndag, så nu har jag precis mejlat iväg den.... Missförstå mig inte nu, jag räknar def INTE med att komma med och med Chilis nojja å taggning på oljud inomhus så...

Däremot känns det oerhört nyttigt, att få delta på uttagningstävlingarna (O-hamn och Skutskär), att få tävla under press och att vara med å sätta lite press på övriga sökande;))

 Kul, ska det bli!


PS. Snart mars -första vårmånaden! Då måste man ju vårpynta bloggen lite...;)

 
 
Sari

Sari

26 februari 2009 17:43

Härligt det låter med både vallning och agility, är är det för mycket snö. Men idag har det varit en riktig vårdag och mycket utav snön har smält.

Angående Egypten så blev jag oxå magsjuk första gången jag var där (i Indien oxå) men nu hade jag fått tips på bra tabletter som jag hädanefter kommer att använda. Och gubbarna är inte sååå farliga bara man säger ifrån första gången rejält ;-) Jag läängtar tillbaka!!!!

http://www.belgarebc.se.nu

 
Elisabeth & bc-killarna

Elisabeth & bc-killarna

26 februari 2009 21:42

Ja, dom var riktigt duktiga igår dom små tonåringarna ;) Roligt roligt! Roligt oxå att det går så bra med Jaffas agilityträning :))
Kram från "den dära människan i mitten"

http://www.loveofrasse.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards