anjasflock

Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Lagtävlingarna

Av Anja - 28 april 2009 11:11

Nuu känner jag att jag måste "skriva ifatt" lite!

I söndags var det ju lagtävlingar på klubben. I large kom 11 lag till start i fyra klasser, 2 hopp-2agility.

Det är alltid en pärs, att både vara arrangör, funktionär o tävlande... Tack o lov, var vi för en gångs skull ganska många som iordningsställde allt på lördagen!! Det föt fint!

På tävlingsdagens morgon är det ta mig sjutton ALLTID kaos innan första ekipagen startar... Vi körde ju dessutom på två banor samtidigt och INGEN av tidtagningarna fungerade, några minuter innan första banvandring! PANIK! Chilis lag startade som nr 1 och JAG var ju nr 1 i laget... Så, jag vände kaoset ryggen och bestämde mig för att försöka fokusera på att värma vovven.


(Duktiga, duktiga människor fick igång iaf den ena elekroniska tiden och på andra banan blev det manuellt.)


Press...

...hade vi ju, eftersom vi bara hade 3 hundar i laget! Duktiga Kolon stod över pga lite frambenskrångel... Då MÅSTE vi ta oss runt, allihop! Hu.


Lopp 1, agility.

Jag var RIKTIGT nervös å rörig i huvudet på startlinjen. Stackars Chili fick knyckig å otydlig handling:( Jag lurade henne vid ett bakombyte över ett boxhörn å hon vänder åt fel håll: Fulsnurr!! ...och vi som är så bra på bakombyten... Panikskrik och vi är på rätt spår igen! Jag hann efter halva banan tänka: "Nu jävlar, Anja, lugnar du ner dig och kör fokuserat!!"

Det fungerade och resten av loppet flöt finfint! på halva vägen låg en lång och en kort tunnel nästan bredvid varandra och hunden skulle först genom den korta, sedan vända utåt vänster och in i den långa tillbaka!

Jag bara skickar Chili med ett bakombyte genom den korta, hon tar klockrent rätt håll efter tunneln å dammar in i den långa! Fina vovve!

Vi nollar!!!


Speedy å Rebecca nollar åxå och Steel är laddad och river lite oturligt två hinder. 10 fel!


Det räcker till en 2:a plac och SM-pinne nr två är bärgad:))


Lopp 2, hoppklass:

En bana som först känns lite knyckig och ett lurigt avslut, men den var faktiskt ganska behaglig att köra. Chili får en aning vida svängar på ett par ställen, men flyter fint och utan några misstag. På slutet hamnar jag efter och får förlita mig på höger/vänsterkommandon, som tar klockrent!

Vi nollar igen!!!


Speedy nollar åxå, men Toksteel råkar diska sig! Det går ju såå jäkla fort!


Lopp 3, hoppklass:

en väldigt skojig bana i mitt tycke, med flera handlingsalternativ. Dock hade denna bana en hiskelig raksträcka, med bla 6-meterstunnelhelsiket och väl ute ur tunneln, skulle hundarna fortsätta ytterliga rakt fram över långhoppet! Litet problem bara: Vid utgången låg säcken till vänster och ett hopphinder till höger... Och man hann ju för 17 inte dit!!!

Här körde MÅNGA bort sig!


Jag sprang som en tok, men Chili kommer ut ur tunneln före mig, jag ska preciiis skrika "Framfram!" när jag ser henne vända till höger o fokusera på hopphindret!! Panik! Hinner ändra min hjärna (duktiga jag) och ropar istället "UT!UT!" Chili hinner lyssna och ändrar riktning mot långhoppet, är förbaskat nära dock och får ta det från en halvhalt! hon kämpar kommer över och vi är på G igen! PUH.


I halva banan kommer slalomingång med tunnelöppning bredvid. Jag gör dagens största MISS och inbillar mig att jag hinner ett käckt litet blindbyte in i slalom... Baaahhh, ICKE!

Stackars Chili uppfattar bytet, FÖRSÖKER tränga sig in på den sida jag vill, förstår att hon ska till slalom... Men morsan för helvete, jag hinner inte! tänker hon! Vänder tillbaka runt mina ben, TRÄNGER sig in framför mig (jag står väl nu vid andra pinnen och alltså i vägen, minst sagt!!) knölar sig in bakom mig för att hitta ingången och jäklar i havet hon FIXAR det och vi klarar oss från fel!!! Min fina vovve!!!

Jag hör Anna skrika på oss medan vi kör slalomet: "KÖP EN TRISSLOTT!!"

HAHAAA!!


Får ju en kommentarer sen, typ: Det där DUBBELBYTET (blint bakombyte) måste du lära oss! Där hade ni tur! osv...

Nåväl, jag bjuder på den;)))

Vi nollar för tredje gången!!!


Speedy nollar åxå och nu är Steel extra tokig, kraschar i ett par hinder och får sammanlagt 15 fel.

Det räcker till en 2:a plac och SM-pinne nr tre!!!


Lopp 4, agility:

Nu börjar man ju bli lite trött, men himmel vad bra min hund är! Jag försöker återkalla loppet i huvudet, men vet bara att det går såå jäkla bra, min plan håller och vi har överlägset bäst tid av alla large-ekipage!

På ett ställe känner jag mig lite vågad och skickar Chili iväg att på egen hand springa förbi fel tunnel, för att ta den rätta i en båge längre bort. Allt för att jag vill hinna i tid till A-hindret och ett knepigt boxhörn därefter. Det håller helt PERFEKT och jag hinner faktiskt höra ngn ur publiken på upploppet: Dom kommer att gå nolla!

Det gör vi: För fjärde gången:)))

Duktiga Speedy nollar åxå och nu hänger det på Matilda o Steel; Ska vi bärga sista SM-pinnen?? Fy vilken tur att den pressen INTE ligger på mig nu... Steel river två hinder och Matilda är snabb med att rädda en kritisk situation... Nu är det nära! Men vid ett bakombyte svänger Steel för tajt och touchar fel tunnelöppning!!! Jag ser bakifrån hur domarens hand med pipan rycker tre gånger, innan hon bestämmer sig för att blåsa disk...

Sååå nära!!!!


Summa summarum:

Vi har individuellt nollar ALLA lopp (när hände det senast??) och vann även pris för bästa individuella insats i 3 av 4 lopp!!

I nästsista hopploppet (med dubbelbytet...) blev vi slagna med EN ynka hundradel av landslagshunden Zack! (Förare JörgenT.)

Hmm... Om inte Om...


Två pinnar till Ö-landslaget och även två pinnar till Team Long Island!!!

Hurra för oss!


 
 
Ingen bild

Sonja, Mpenzi o Safi

28 april 2009 17:15

Det är nästan så man kan frammana bilden av att stå vid ringside och föja loppen. Härligt referat, Anja! Låter ju kul - kanske vi ska prova på en gång i framtiden??

 
Mita

Mita

28 april 2009 21:42

Du har något att hämta hos mig!

http://rocotopeppers.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards