anjasflock

Alla inlägg under april 2009

Av Anja - 13 april 2009 17:47

Årets Påsktävlingar avklarade!

Helgens tre dagar i Skåne, med en massa agilitylopp, lämnar mig konstigt nog både nöjd och besviken!

Nöjd över att min lilla duktiga hund varit så otroligt lyhörd och snabb, dessutom väldigt fräsch i kroppen så här efterråt!

Besviken över min egen insats som förare, att jag själv orsakat en hel hög med SMÅ jäkla missar, som kostat oss inte mindre än sex gångbara resultat!


Dock började det väldigt bra, för att inte säga STRÅLANDE med tävlingens första hopp-lopp i en knepig öppenklass. 123 starter och 81 diskade...

Vi körde så det rök, min plan höll hela vägen, Chili lyssnade så himla fint och vi nollade på en 3:e placering!

Det hjälps inte, det är alltid roligt att stå i priskön FÖRE en världsmästare...;)) (Danska Sahra med sin Simic)


Den andra nollan denna helg, satte vi som tur var i lagloppet, en snabb o lurig (jo, ALLA banor har varit kluriga i helgen) hoppbana.

Meta o jag rastade och värmde upp hundarna, när vi kom in i hallen hör jag ngn långt bort ropa på mig! "Anja, skynda dig!!!! Det är bara TVÅ hundar före dig!!!"

Oh, jisses, vi SPRANG till starten! Sånt brukar verkligen INTE bädda för fokus och lyckade insatser, men på någor mirakulöst vis, hann jag skruva tankarna rätt i samma stund vi stod på startlinjen och vi körde som tokar! Det gick vägen, inte bara för Chili o mig, utan hela laget NOLLADESTRÅLANDE tider, dessutom!


Ö-landslaget VANN av 22 tävlande lag, med ca sex sekunder tillgodo på laget med nästbäst tid!!! Himmel, vad BRA vi var!! :)))))


Sedan är det inte så mkt mer att rapportera, två lopp med fem fel vardera: En rivning i ett väldigt svajigt lopp, där jag inte riktigt hann placera mig och en jäkla förbannad rivning på ett långhopp, för att JAG inte lite på Chili o stannade henne mitt i hoppet.....

Några disk på det så har ni kontentan av helgen.


Det som hänt, är att min fina vovve plötsligt är MER lyhörd än jag räknat med! Jag safar o plockar in och hon lyssnar bättre än jag tror, så vi missar hinder! Min tajming har kommit lite i olag, helt enkelt.

Dessutom har hon börjat missförstå mina svängsignaler lite, jag behöver se över VARFÖR, så att jag inte riskerar att hon vänder åt fel håll...??!


Pers slutsats var säkert väldigt rätt: Chili är för stunden mkt duktigare än vad jag är;)) Ett positivt problem, typ!

Tack älskade lilla hund för denna start på säsongen, nu kan det bara bli bättre!


PS.

Vad gäller Exclusive-serien, så leder fortfarande Meta o Kolon, HURRA!!, och Chili har klättrat till en 4:e plats. Bättre kan vi!!

Tranås nästa!!

Av Anja - 9 april 2009 19:49

GLAD PÅSK ALLA!

Nu far vi snart! Nä, inte till Blåkulla, men väl till Oxie o Kristianstad för tre dagars agilitytävlingar. Det blir tyst på bloggen till på måndag.

See you!


Av Anja - 8 april 2009 09:14

Skönt med solig morgon!

Senare ska ju lite gråväder komma... Blä.

Alldeles nyss inkommen efter kort morgonrunda, nu ska jag "piffa" mig för tarot och hund-kund.


Skulle med pellets till fåren, kliver in i hagen och som vanligt ett fasligt liv! Hmm... är det inte väldigt många lamm, plötsligt? Johodå, 60079 kommer i fyrsprång till matplatsen med alla efterbörder hängandes runt benen....

Jösses, ego morsa, får man säga! Hon åt för brinnande livet och sedan tillbaka till sina tvillingar, den ena fortfarande blöt och med fosterhinnor kvar över baken... En liten tacka å en liten bagge!


8 lamm i hagen o hundarna är faschinerade:)

Än så länge: 3 baggar, 5 tackor! Det blir både till grillat å större flock;)))

Av Anja - 7 april 2009 22:20

Vallat idag, men är trööött o skriver mer imorgon!

När jag kom hem från vallningen hade 60080 fått två små tacklamm! Hon styrde å ställde med efterbörden och de två små, kanske ngn timme gamla skuttade omkring (redan!!) som små vildingar! Tallen i hagen stod under ständig attack! Vad månde bliva av dessa kavata damer...?


Jaffa o Chili o Ester får JOBB!;)


Tre kvar att lamma nu.


Av Anja - 6 april 2009 19:59

Vilken dag!

Inga fler lamm idag... synd. Hundarna har iaf fått tränat lite agility, så nyttigt. De har gått riktigt bra, Jaffa var så tajt runt hinderstödet att hon rev ett par ggr. Få se hur jag gör med det, i grunden är det ju bra att hon är tajt... Lilla jycken!


Dagen avslutades med ett litet pumi-besök! En skojig kille, som provade lite grunder utan hinder. Det kommer att bli toppen!

Några bilder från en solig promenad:


Av Anja - 6 april 2009 12:48

Rapport från fårhagen.

Solen skiner. Pappersarbete, rabatter, hundträning o motion... Allt sånt väntar på att jag ska få tummen ur!!! Men herregud, man vandrar som en äggsjuk höna mellan huset å fårhagen...

Hade varit så otroligt skönt, om de sista fyra kunde lamma innan påsk, då jag åker till Skåneland för att tävla agility med Chili!


I vilket fall... när man sitter där i hagen och bara tittar o tittar, hör och ser man ju vilket härligt språk bäna har och vilka små karaktärer lammen redan är:) Doris, som är äldst, är kavat o framåt. Hon skuttar iväg på äventyr: En stolpe att nosa på, ett fårnät att krypa igenom, en liten kulle att bestiga, eller så gör hon tappra försök att få igång sina små lekkamrater... Dessa är inte mogna för upptåg ännu, de vill vara nära mamma.

Och språket... Lammens olika: "Mamma...?" "MAMMA!!!!!!??!!"

Eller tackorna: "Det är lugnt, jag är här." "Ungen, kom." "UNGE????!!!"




Av Anja - 6 april 2009 08:24

Lite foton från lördagens fortbildning för instruktörer!

Det var en riktigt kul dag, TUR att jag har såå härliga klubbkompisar att hålla kurs för! Tack alla för jättebra diskussioner och ett glatt humör under alla övningar! Tänk att våra vuxna vovvar klarade alla dessa valpövningar...;))

Emelie backar o Flex bjuder på ett ställande! Detta ekipage får alla på lydnadsplan se upp för i framtiden! Ni är grymma!!!

Lotta o Soya! Det gäller att skynda sig in till vänster sidan...

Cissi o Iris busar o kampar! Det är viktigt att hundar lär sig älska HÄNDER!

Många (ffa små) hundar, backar undan för händer av olika anledningar...

Sonja o Safi, dagens enda riktiga lilla valp! Ta kontakt, få trasan på vänster sida och sväng runt, så att hunden verkligen får kämpa för sin belöning...

Aksa kampar!! Däremot fick de träna på att VÄXLA mellan kamp o godis! Vad bra det blev, att sätta ett nytt kriterie: Kampa först, för att få gotte...

HAHAA!!! Oscar har fått en liten tratt....;))))

Nedan: Angie o Kev visar; Backa-vänd runt-belöna på vä sida!

Av Anja - 3 april 2009 17:27

I solen visar termometern 30 grader...

Så det var VARMT på altanen idag;)) Jag har vårstädat trädgården både igår o idag och inte klar än. Far som en äggsjuk höna mellan trädgård å fårhage! Inga fler lamm ännu.

Hundarna flåsar i värmen å ikväll blir det grillad lax! Bra bantarmat;)



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards