anjasflock

Alla inlägg under maj 2009

Av Anja - 14 maj 2009 21:28

Blir tokig!!

Varit utan i-net sen jag skrev sist, lånar Pers trådlösa tillfälligt...

Alla turer med kortslutet modem ids jag inte skriva om nu, är trött och packning inför helgen väntar. Men nytt modem är inhandlat för 500 spänn och skiten funkar inte. Supporten har "många som ringer" och tar INTE ENS EMOT mitt samtal just nu!!!"


Nåväl, bilden på inlägget nedan har jag fixat plättlätt på ntet, raoorterar om siten, så fort jag hinner. Det är ju alltså inte på riktigt, liksom;)


Jaffa å jag åker till Mickis å tar en svängom i fårhagen imorgon, sen går färden vidare norrut, till Ingela å Filur. Det känns riktigt spännande att debutera med lill-Jaff;)

Rapport kommer!

Av Anja - 11 maj 2009 07:30

Ytterligare två tävlingsdagar...

att lägga till handlingarna. Först å främst, tack Per o Birgitta för roligt sällskap, öronproppar, filmning å som vanligt; suverän markservice;))

Campingen precis nära tävlingsplatsen rekommenderas, otroligt fina omgivningar och väldigt fräscha serviceutrymmen!

 Vädret var väl minst sagt växlande: Ösregn, duggregn, storm, blåst, sol å moln. Kallt o varmt om vart annat.... Himmel!


Stort stort GRATTIS till mina kompisar Anna-Lena o Aksa och Matilda med Steel, som båda plockade varsitt Agilitychampionat! Åh, vad roligt!!

Grattis även till Per o Zico som tog en SM-pinne!


Mina egna lopp då?

Tja facit är ett nollat ag-lopp och ett nollat hopp-lopp= Två SM-pinnar. På tok för lite, tycker jag...

Överlag var banorna alltigenom utmanande, men ROLIGA att springa, tycker jag! Chili har varit väldigt lyhörd och skön att köra! Duktig tjej!!

Små, små klantigheter och lite otur, har hindrat nollorna...


Agility nr 1:

Det går aningens hackigt, men flyter på slutet och när Chili tar sista hindret nollad, är jublet på G, men vad fasen!!! Hon vrider sig av ngn anledning bakåt mitt över hindret (tittar på något???) och RIVER sista jäkla hindret...:( Fy, så trist, det finns ju bara inte!


Hopp nr 1:

Hej å hå, här gällde det att kunna trycka till hunden att sköta vissa svängar själv o springa på, en hiskelig tunnelsekvens fanns åxå...

Jag kör på, står nästan i vägen vid en tunnel o min fina hund tränger sig förbi mina ben för att hitta in;) Duktig! Vi nollar, hurra! Plac 3 o pinne!


Hopp nr 2:

En öppen bana med luuuriga sekvenser o stora avstånd. Hjälp va det går, Chili är SÅ bra och vi kör en toppenrunda ända tills... Jag ska bara plocka henne förbi fel tunnel, till säcken som ligger PRECIS bedvid. Hookar henne lite för länge och min lydiga hund pressar sig FÖRBI öppningen...!!

Vägran! Med tre hinder kvar på en svår bana.... Fan fan fan, skjut mig i gryningen så klantigt!!!


Agility nr 2:

Lördagens sista lopp och jag bara känner att nu förbanne mig SKA vi klara oss hela vägen! Jag är t.om nervös genom hela loppet! Trams;)

Men med rätt inställning funkar det och vi gör en hyfsad nolla och placerar oss tvåa efter Malin o Arwen:) Härligt!!


Söndag, hoppklass:

Återigen en utmanande, men rolig bana! Här fick man inte släppa hunden en sekund nånstans... Vi startar bra, MEN det har regnat och Chili halkar i slalomingången, hamnar i andra porten och efter lite strul har vi två vägringar i slalom!! Skit! (Inte vovvens fel, hon försökte bromsa...)

Resten går riktigt bra, en riktig bakombytesbana, som vi kör bra. Men vad hjälper det med 10 fel...


Söndag, agilityklass:

Oj, shit helgens svåraste bana som avslutning!

Jag börjar med att nästan trycka ut Chili till fel hinder, sedan halkar hon IGEN in i slalom... FASEN! På det knepiga upploppet, där det verkligen gällde att SPRINGA å samtidigt plocka hunden, river hon ett hinder. Ändå är KÄNSLAN i loppet helt toppen!! Jag kände mig riktigt offensiv och jag har en förbaskat LYDIG hund;) Nåväl, ytterligare en 10:a...


Summa: Great dog, shame about the handler... SKÄRPNING Anja! (Och sluta med de små hoppsaskutten vid hindren, sånt hinner man väl inte??)

Nu väntar Jaffas debut om en vecka, så fokus kommer att ligga på den lilla damen i några dagar. Chili får vila ett tag och sedan blir det träning inför O-hamn.

Få se förresten, om jag ev lägger ut ett par filmer från helgen.




Av Anja - 8 maj 2009 15:35

Trevlig helg alla bloggkompisar!

Ska strax hoppa i duschen å packa bilen, ikväll drar Chili o jag till Oxelösund med Per, Birgitta, Zico å Kokoz. Agility i två dagar. Det är inte helt lätt att vara peppad efter Tranås, känner jag. Brukar inte ha svårt med motivation å positivt tänk annars, men erkänner: Jag känner mig tillfälligt lite uppgiven! Försvann hjärnkapaciteten i samma takt som "agilitybantar-kilona??" himmel, hjärnan är väl mest en fettklump, har jag bantat bort den med?! Äääähhh.....


Storbonde!

Ja, hihi, så kändes nyss: Jag släppte Cillas å mina bän i stora hagen, efter lite trixande med fållgrindar å sånt. Den är ju som sagt långt ifrån rymningssäker, så jag tog in dem i gamla hagen inför avfärden till tävling. (Per får valla dem ut å in i helgen med hjälp av pelletsspannet, tror jag!)

Det var faktiskt en riktigt cool känsla, när fåren står utspridda längst bort å jag skickar Chili på hämt...

Att se alla 21 komma i en enda stor hög å rinna förbi mig genom grinden! Chili strålar, hon får hämta!! (Hennes absoluta favvo)

Häftigt! Nu är man allt STORBONDE!

Eller......? (Cilla....??)


Av Anja - 7 maj 2009 16:12

HAHA! Ja, inte som i p-filmen, utan som Anja på vall med fårskallar;)

Precis inkommen från hagen och har eg bråttom, bråttom... Väntar hit ett gäng på första träffen med ny valpkurs! Ska bli otroligt kul, 4 av 5 som jag redan känner, varav två instruktörer! Åh, vad roligt! Hoppas på många givande diskussioner!


Nåväl, tyckte lite synd om fåren, som går i sin "lammsäkra" hage med mänder av skit å bara liiite grönt, som kämpar sig upp. Vi har satt hönsnät innanför fårnätet för att hålla 14 små busungar på rätt plats...

Nu börjar dock de flesta, utom de sex trillingarna, bli för feta för att tråckla sig igenom. Snart dags för lilla skogshagen mao.


I alla fall tog jag kaffe å Chili med mig och lät henne putta ut hela ligan till stora GRÖNA hagen för en timmes friskt betande. Lycka!

Jag fick sitta å passa på gänget, denna hage är INTE lammsäker, men de skötte sig fint och käkade som tokar.

Chili tycker lammen är lite läskiga, som frimodigt kommer för att titta på nääära håll... Jag får stötta henne och se till att hon inte tjyvar in bakom för att ge ett nyp. Hon är en FEGIS!


Jaffa har vallat.

Ja, idag var Jaffa med till Vannorga och testade att valla ett gäng otama ungbaggar. Otroligt nyttigt och roligt!

Hon var aningen het i början och väldigt rakt på i vänsterhämten, samt rusade sin vana uppe på toppen i flankerna, men faktiskt kunde jag plocka bort det ganska omgående.

Hon fick verkligen arbeta på djuren, som hade lite egna ideer om vart benen skulle bära, dock absolut inget hysteriskt rusande. Däremot håller de ju inte ihop som en vanlig flock tackor, utan splittar sig gärna, helt på eget bevåg? Jaffa fick lite huvudbry emellanåt; Hur gör man NURÅ??

Det hon gjorde väldigt bra idag, var att själv reglera tempot i både framdrivningen och de korta fråndrivningar vi gjorde. VÄLDIGT bra, skötte hon det!!

KUL!


Tunneltrubbel...

Japp, vi körde lite agility i regnet igår och nu kom det fram; Jaffa gillar ICKE när säcken är våt!!! Hon BLÅVÄGRAR!!! :(( Fyy.... Sånt skit vill jag inte hålla på med. Men det är ju bara att inse, att vi får jobba på den "lilla" biten. Tråkträning!!

...och håll tummarna att det inte regnar i Bro-Håbo!!!


Av Anja - 6 maj 2009 10:07

Ska ut och fixa lite, har sedan tarotkunder och ikväll Tävlingsförb.Agility

Blir lite glest med bloggandet så här års, märker jag!


Tranås:

Tja, jag kände mig riktigt uppåt o laddad efter vår fantastiska laghelg, men vad ÄR det för sport vi håller på med? En mental berg o dalbana...

Det gick INTE ALLS i Tranås! Inte ETT ENDA lopp satte vi riktigt. Puh, tar lite tid att hämta sig å komma igen. Chili var bitvis tokladdad och då även inte särskilt lyhörd. Dessutom gjorde jag små klantiga missar här och var. Nåväl, lördagens hopplopp var bra, vi hade 3:e bästa tiden MEN en jäkla rivning i början.

Söndagens sista lopp, hopp, KÄNDES iaf riktigt bra, dock ytterligare en rivning (på precis samma ställe som i förra??) och disk på slutet...


Exclusive-seriens lopp gick SIST på lördagen (efter att klass 3 startat FÖRST på dagen, gud så dumt!) och ffa agilitybanan var riktigt taskig. Inte ett dugg rolig, bara grymt tajt och totalt sönderknycklad. Till och med smallhundarna hade problem... Jag brukar verkligen INTE skylla på banorna när det går dåligt, men denna bana var en riktig skitbana!

Efter att ha tråcklat runt ett tag o diskat oss, tyckte jag synd om Chili (och mig själv) och klev helt enkelt av.


Nu ska jag skärpa mig och skaka fram en massa positiva vibbar inför Oxelösund!! ;))


...och bara 1,5 vecka kvar till Jaffas debut... Fjärilar i magen!!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards