anjasflock

Alla inlägg under augusti 2009

Av Anja - 18 augusti 2009 08:50

Nä, inget party. Inte än!

För mkt kvar att göra, men så här såg bygget ut igår kväll i alla fall.


Häromkvällen, när Per spelade golftävling, tog jag mig ett glas rött, en mossig gammal plaststol å satte mig i min blivande ateljé/kurslokal och fantiserade... Undrar vad grannarna tänkte? Per tyckte att jag var väldans dekadent...;) HAHAA! Som en sann konstnär, dårå:P


Annars traskar det på. Jaffa vallade igår och så även Chili. Måste bli ett pass idag åxå. Har strax tarotkund och ikväll agilitykurs. Dessemellan ska jag hinna måla ytterligare på förrådsdörren.

Just nu känns nästa agilitytävling rätt avlägsen, får jag säga...


Förresten: Våga vägra hösten: Än är det förbanne mig SOMMAR!!!!


Av Anja - 16 augusti 2009 10:07

Oj, länge sedan sist!

Blir inte riktigt tid att blogga just nu, solen skiner och massor väntar på att bli gjort! lite uppdateringar om Bläsinge-livet:


Bygget:  Fortskrider, sakta med säkert! Tack å lov för rotavdrag, som gör att man faktiskt KAN ha byggare på plats, medan Per jobbar. (Semestern slut!)

Taket är snaaart på över hela, den besvärliga fron de spisen på min ateljé är ju kvar å vållar lite huvudbry. sedan blir det gammeldags svart plåttak över hela. Vi har bestämt oss för svarta vindskivor å vitt på fodren. På själva förråds/verkstadsavdelningarna blir det liggande plank mellan svarta "knutar" och mellersta delen, som är ateljé/kurslokal, får stående panel.

Himmel, så bra det blir;PP


Någon som vet var man kan köpa sjysst belysning å stolpar till appellplanen?


Tapetbryderiet: Hahaa! Det dröjer ju länge än, innan vi börjar med renoveringen inne, men jag har banne mig hittat en tapet, som det står ANJA på.... ojojoj så dyyyr den är....:// och här kommer en bild:


...eller, näe förresten. Ingen bild. Jag väntar på tapetprover som kommer med posten och hinner kanske ångra mig (till Pers lättnad isf).

Alltså, den är ganska extrem och inte EN enda ros så långt ögat kan nå! Nyfiken nu??? ;)))


Fåren: Fyra små lamm har tillfälligt flyttat till Cilla på bootcamp. Jaffa behöver drillas på snabba, oförstörda bän, som inte rusar fram till folk.


Hundarna: Ellen coachar bygget, som vanligt. ligger mitt i spån å spik. chili ÄLSKAR spikpistolen och har hemskt mkt att stå i när det smäller å pyser... Neurotiska jycke! Hon har även den prima uppgiften att FOSTRA lammen åt Jaffa. Man SPRINGER INTE ifrån en vallhund.


Jaffa tränar hämt, attityd (håll avstånd, slappna av, ta det LUGNT!!!) och flanker. Hon gjorde ett par riktigt fina hämt igår. Fina bågar, bra djup (vad jag kan se iaf) och lugna, fina upptag. Har en tendens att både stanna lite kort ibland och slå över lite ibland. Jag bråkar inte så mkt med det, tror hon kommer att hitta balansen däruppe till slut. Eller?

Dock ligger hon ännu gärna PÅ lite för mkt i drivningarna. Fan vad svårt!!


Kurserna: Det är helt fantastiskt kul vad anmälningar det trillar in och såå jäkla frustrerande att inte kunna köra hårt nu! Vi måste ju bli klara först!!

Dock har jag ju två små agility-nybörjargrupper igång och herregud så DUKTIGA de är!!! Jag menar, köra minibana med 10 hinder, med både framför/bakom å blindbyten vid 5:e kurstillfället???!

Duktiga ni!!


Nä, nu ska jag invadera Cilla å valla lite, sedan väntar ytterligare målningsarbeten! Dörrar å foder... Tråkjobb. kladdigt å kletigt å blä. Men det blir ju fiiint för all del.


LIVET ÄR FÖR JÄKLA FINT ÄNDÅ. 


Av Anja - 10 augusti 2009 17:35

Kolla denna UNDERBARA!!!

Man ler ju ihjäl sig... (och gråter åxå!)



Av Anja - 8 augusti 2009 11:45

UNDERBART!!!

...kan ju jag tycka dårå, som inte klättrar på stegar å lyfter 500-kilosstolpar!

Men det är så härligt att vi fick några underbara dagar till. Hundarna å jag badade igårkväll, vattnet var helt ljummet!

Bygget fortskrider, Markus är här å hjälper till och i eftermiddag kommer Camilla, Fredrik o co för att hantlanga lite! Vi har mutat med grillat;))

Tack snälla alla!


Jaffa o ffa Ellen ska ligga MITT i all bråte i bygget. det gäller att hålla sig i centrum! ;))


Av Anja - 4 augusti 2009 08:56

Ja, jösses.

Tur att Per tycker sånt här är KUL!! Som han jobbar...

Murade väggarna är uppe och östra förrådet tar form, med dörr å fönsterglugg. Här blir det såklart putsade väggar. Framsidan får brädvägg.

Nu snickras det takstolar för fullt!

Kolla höjden på västra gaveln. Så högt i tak blir det i min atelé/kurslokal:)

Bredvid hundgården blir det en uteplats under tak. Kan ju vara mysigt, om man behöver ta skydd med vovvarna!


Vi avslutar väl med lite högsommarblommer....


 

Av Anja - 3 augusti 2009 12:17

Looking good...;)

Efter Hässleholm åkte vi upp "några" snäpp på listan!

Chili ligger 6:a på Årets Agilityhund-listan! (Alla klass 3 ekipage i Sverige) Brorsan Kolon hänger med på en 9:e plats! Strålande!!


Mycket kan dock ännu hända, vi kommer att bli omkörda nu så det smäller, eftersom vi inte ska åka på några två-dagars alls i augusti. Bygget går före! Roligt dock att ligga så högt, så länge det varar;))

Av Anja - 2 augusti 2009 19:28

Ja, jag smiter undan lite jobb nu...

Skulle egentligen ha påbörjat röjning av nya komposthörnan, men va faaasen, så trist!

Hittade några bilder från slutet av juli å laddar upp dem istället;)


Chili gosar...

Jaffa glömmer tungan ute, som vanligt:

Per är lite kvällsfrusen...;))

Tuff kärlek:

Dessa är utflugna nu, men lite intressant är, att mamma är en koltrast och pappa en björktrast:

Av Anja - 1 augusti 2009 23:08

 

Äntligen höll det hela vägen!

Jag menar, himmel, hur svårt kan det vá!!?? Chili har tävlat flera år framgångsrikt och aldrig har vi lyckats på ett litet KM...;))

I år ville det sig dock och vi blev äntligen klubbmästare! Kul!


...och extra kul att Ellen, still going strong, åter stod på prispallen: En tredjeplats blev det! Lill-Jaff sprang som en toka, så duktig! Jag lyckades dock störa henne både över hinder och i slalom, så några fel blev det och i agilityloppet vände hon flera ggr i långa tunneln?? Vadan detta nudå?

Nåväl, överlag var hon superduktig!


Ellen älskade hoppklassbanan o flööög fram; benen baakåt sträck!! (Ja, ni vet, ni som sett henne;)) Chili var TOKLADDAD och nollade med nöd å näppe första loppet o petade en bom i andra.


Grattis till alla andra som gjorde BRA ifrån sig! Ingen nämd å glömd!!!

Jo förresten: Cilla! Det GÅR ju att vila sig i form...?!


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards