anjasflock

Alla inlägg under september 2009

Av Anja - 10 september 2009 09:39

En härlig onsdag!

Per var hemma å jobbade igår, i solen. Själv hann jag med att måla dörrar (detta evighetsjobb!), klippa gräs (högt som en slåtteräng!), valla bagglammen (KUL!!) och bli intervjuad av Ölandsjournalen (intressant!).


Det blir ju MÖRKT så förbaskat fort nu förtiden...Förvånad Per grejjade in i det sista i lampans sken... Han verkstad är väl i det närmaste klar nu och kursrummet står på tur.

Vad är då struligt? Jo, taket är en MÅNAD försenat pga produktionsstörning!!!Foten i munnen HERREGUD! Man kan ju bli tokig för mindre... Det skulle monterats i måndags....

Bara att dansa soldansen och träna tålamodet.


Nu väntar kunder, vallning och om solen kommer fram, mer målande/gräsklippning och grejjande på baksidan.

Här nedan ser ni förresten ängen bakom trädgården, som vi ska få hyra dryga 40 m av till agilitybana!Glad

Nu efterlyser jag ngn som är BRA på ljussättning??

  

Nedan: Pers verkstad!

    


Av Anja - 7 september 2009 11:53

Äntligen tävlingsdax igen!

I fredagskväll sturde vi kosan mot Tidaholm å agilitytävling i två dagar; Anna-Lena, Lotta o jag + 6 hundar. Tror ni det var lite trångt i bilen???

Chili tänkte INTE missa detta, efter en dryg månads tävlingsuppehåll. Hon klistrade sig fast i marken bakom bilen medan jag for runt å packade, gullungen!


Dag 1:

Jaffa först ut med agilityklass 1, där vi ÄNNU inte lyckats ta en enda pinne???? Ungen är härligt laddad och gör ett strålande lopp, utan rivningar, MEN går ur slamomen på slutet och satsar friskt rätt in i säcken = disk... Tycker nog inte jag drog henne sååå värst mycket och lite tryck från mig i slalom måste jag lära henne tåla! Skit åxå!


Hoppklass 2 blev ett hoppsan-hejsan-lopp som jag inte ens kommer ihåg!

Jag vet dock, att jag valde det sämsta av mina två handlingsalernativ vid slalomen: Jag hade tänkt skicka och bakombyta i slalom, gjorde till slut ett dåligt framförbyte istället och kom en aning i vägen för henne= hon ser inte riktigt ingången och det blir vägran. Chili hade ju i ett sånt läge helt sonika trängt sig fram, men Jaffa har ju INTE den rutinen!

sen blev det ju knas. Hon for väl lite hit å dit, vad jag minns:)) Inte många rätt och såklart disk. Inget att snacka om, vi var inte direkt på samma planet, men vi roade oss;))


Chili startade upp med en rolig, snabb och flytig agility3-bana, hon var ju tokladdad förståss och kunde inte riktigt hålla sig i skinnet i en tämligen enkel passage, där jag bara skulle plocka in henne och skicka över ett hinder framför mig. Jodå, in kom hon, men ut över hindret hann jag inte skicka, förrän hon susade förbi mina fötter mot gud vet vad...?


Jag blev så paff att jag högt ropade;: NÄMEN??!! och det blev nog rätt så bra som en liten tillsägning, för hon var grymt lyhörd resten av helgen. Resten av loppet kändes väldigt bra, men en förarglig vägran går ju inte att springa ikapp!


Hoppklass3 var utmanande och rolig, Chili kändes fin och gick som tåget. Vi hade bara upploppet kvar, där det gällde att vända hunden över tredje hindret från slutet upp mot de sista två.


(Slalomingången var svår, 90 grader efter rak fartsträcka och den satte Chili helt själv och klockrent! Såå duktig hund jag har:))


Min plan (som jag var helt ensam om), var att genom ett spetsigt å tajt bakombyte vända henne till vänster över hindret. Sånt är vi faktiskt oftast skitbra på! ALLA andra vände höger och medan jag stod å kikade ändrade jag min egen plan!! Fyyyyy shame about the handler! HÅLL DIG TILL PLANEN, är ju vad jag alltid predikar själv!!


Så kör jag henne höger istället, tycker att hon verkar komma i något vid sväng och ropar högt HÖGER, för säkerhets skull... Min lyhörda, fina vovve hinner antagligen inte uppfatta VAD jag ropar, bara att jag ropar...

Så hon tvärsvänger vänster för att fråga vad jag menar, vilket resulterar i att hon tar samma hinder en gång till, från fel håll. DISK!! Fasen åxå!!

Som sagt; Håll dig till planen!! ett bortslösat lopp!


Dag 2:

Hjärnsläpp nr ett: Åter en skojig å utmanande agility3-bana. Det regnar å vi står under täl´tet i starten. Vi har nr 9. Inroparen ropade o ropade på nr 7, som inte dyker upp o det närmar sig. Tillslut får jag säga till honom att skita i sjuan å ropa 8 istället och då säger han: Då är det du!

Nänä, jag har 9! Jomen 8 är inte här så det är du!

(Jag såg ju att 8 var iprickad åp listan) Himmel!!!! Sånt vill man väl veta i tid!

Nu flög alla mina små rutiner all världens väg och lagom upprörd i skallen äntrar vi banan. Jag lyckas helt enkelt INTE att börja fokusera...

Vi kör bort oss redan på en ganska enkel passage i början och kliver av. ´


Jaja, jag VET! det var faktiskt oproffsigt av mig, att inte klara av att fokusera, men det stör mig, att inte en ny, grön inropare får hjälp att veta, vad som är VIKTIGT för oss tävlande!!!


Hoppklass 3, en tunnelbana;)

Här gällde det att hålla tungan rätt i mun och dessutom springa för livet... Två 6-meters tunnlar efter varandra, där det gällde att hinna styra in hunden i den andra tunneln, annars drog de på ett lurigt hopphinder bredvid... Här körde många bort sig...

Sedan var det ett långt upplopp i svagt motlut, tre hinder GLEST och med liten förskjutning i sidled. Här tappade många tid! Själv älskar jag såna, bara för att Chili är så BRA på det!


Dags för hjänsläpp nr. 2: När jag ställer mig vid hinder två infinner sig en black-out! hur fasen var min plan? det är bara vitt i huvudet, jag HATAR när det händer:(( Fram till hinder fem improviserar jag!! Tack gode gud, för att jag har en rutinerad hund, som själv läser linjer, men det resultarede i två alltför vida svängar...


Sen infinner sig personalen på hjärnkontoret igen och jag följer PLANEN! HAHAA! Trycker till Chili efter slalom, mot däcket och sticker för allt vad tygen håller! Hon lyder så fint, tar däcket, vänder mot första långa tunneln, tar den och jävlar, jag hinner med att vara före och visa in i nästa:))

På upploppet kör jag på henne och vi springer som galna illrar (känns det som i alla fall...) och tar igen för de långa svängarna i starten. Nolla i mål!

Härligt!!


Både Steel och Eddie går in på strålande tider och superlopp (GRATTIS Matilda till hoppChampionatet!!) och jag hade faktiskt räknat med att komma 3:a eller 4:a. Men vi vann! Jäklar i havet!!

Tiderna blev:

Chili 27,01

Steel 27,21 (?)

Eddie 27,58


Jaffas hopp2-lopp blev en lite vinglig historia, där damen chansade på lite egna linjer, men hon gjorde fina saker åxå: Tog ett par blindbyten vid tunnlarna, gick att skicka ordentligt och rev INGET!

Förvåning igen: Vi VANN och tog andra pinnen! Lilla snuttan då!


Helgens sista lopp: Agility 1= tre rivningar och vi kliver av, tar slalom+upplopp för att avsluta bra och frustrationen är ju ett faktum. Hur svårt kan det va???? Rebecca tyckte sig lägga märke till, att hon hoppar upp för nära hindret och puttar iväg bommen med ovansidan av framtassarna...? Hm. Nu blir det hoppteknikträning och muskling!


Ääähh,, nu är klockan jättesent på dagen och jag har inte målat en enda dörr... Ut med mig!




Av Anja - 7 september 2009 11:43

OKEEEEJ DÅ!

Såklart måste jag väl ändå skriva ett litet skryt om min käre man, som är en duktig golfare (singelhandikapp, dé ni!) och även han tävlar ju lite emellanåt!

Han spelade tävling i Skåne förra helgen och VANN av sådär 80 medtävlande! Nä, inga miljoner i förstapris, dock en skitsnygg windstopper-jacka i pris!

Duktig älskling!

Av Anja - 4 september 2009 09:35

Ciwi!

Jag fick lite bilder av Petra, som fotat Chilis kullsyster på agilitytävling, tusen tack:) Rätt lika är dom, typ.....;))

Jämför själva:


Av Anja - 2 september 2009 08:50

Hej å hå!

Lite update, jag vet nämligen att Per har nyfikna kompisar, som följer renoveringen här hemma...;) Östra gaveln har fått panel å en lucka till vindsförrådet, den nås såklart via stege! Där är ju lite pyssel kvar, lockläkt ska upp bla.

Panelen på framsidan är klar, förutom lockläkten på mittsektionen. Jag är väldigt nöjd med mig själv, som kom på att vi ska varva liggande å stående panel, samt sätta svarta "knutbrädor" på min ateljé:)


Nu är elektrikern igång, den invändiga vindstrappan på plats och isolering och invändig panel påbörjad!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards