anjasflock

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Fy fan

Av Anja - 12 oktober 2009 13:34

   Ja, vad ska man säga.

Hösten i sig kan ju vara alldeles fantastiskt fin, med vackra färger å hög, krispig luft... Men detta????? Jag AVSKYR det!!!Skrikandes Regn å blåst å kallt. Fy för höge farao!! Försöker med alla medel att övertala mig själv att GÅ UT å jobba; Det är MASSOR att göra, men jag vill INTE!!!


Har dövat mitt samvete med att betala lite räkningar istället. Så måste böcker till kurserna beställas, bläck till skrivaren, deltagarlistor skrivas... Ja ni hör ju själva: hur mkt som helst jobb att göra INOMHUS!Skrattande

Jag har dessutom presentat mig: Beställt ett stooort tält, orange, från Hansesgården! Nu slipper ni mig, Per o Birgitta!Tyst Däremot kommer jag nog att behöva lite lektioner i att sätta upp det hela... Synd att säsongen är över, men står iaf inte utan till våren dårå.   Häromdagen flyttade jag på en kompost. Såg att ngt liksom föll av spaden med jord och trodde först att jag råkat väcka en liten groda. Men nej, sen kom en till kilandes över spaden: Musungar! Små och väldigt, väldigt söta!! (Missförstå mig inte, vill INTE ha in dem å lägger ut gift, jorå.) Tar ett spadtag till och himmel, här kommer hela boet upp! En styck sovande mamma-mus och tre små ungar snusar intill henne. De märker ingenting först!

Står där med spaden å känner mig lite dum. Liksom, ursäkta... Jag har råkat lyfta upp ert hem...     

Ena ungen ser sig yrvaket omkring. Shit, vad ljust? Å kallt? Putsar sig om nosen å så vaknar de andra åxå. Försöker tutta på mamma-mus som sover vidare. Eller...? Kan inte låta bli, petar på henne. Nä, hon är faktiskt DÖD. Fasen åxå och de små barna vill ha tutt...Rynkar på näsan Nä, jag åkte inte o skaffade välling faktiskt. Satte ner hela boet under körveln och önskade dem lycka till. kom inte in i huset bara, då blir det er sista måltid!


 

 Vallning:

Ja, det blir ingen IK-1 start i år. Vill kunna göra det BRA å sparar på krutet till nästa säsong, istället. Har börjat introducera visslor på Jaffa! KULKULKUL! Älskar att klura å grejja å se vad/om hon förstår... I början fick jag faktiskt sätta på lina (har jag i princip ALDRIG haft på henne!) Walk-on signalen fick henne nämligen att kasta sig iväg på hämt! huuur försiktigt jag än blåste. Numera tänker hon först och GÅR iväg.

Så vi har hittills walk-on, come-bye, time, lay-down och en variant på lay-down, som är en lååång signal och som helt spontant går SAKTA på. Mitt "time" är mer en bryt-flanken-signal.

Höger har jag själv inte fått till så bra än, så vi väntar med den. Dock ska sägas, att damen varvar upp liite extra på visslorna, så jag använder dem med försiktighet.


Mickis för titta på det hela, om ett par veckor! Kul är det iaf! Imorgon kommer Hagbard hem igen, som skinn! Är grymt nyfiken på hur det blev. det är ju ett vårskinn, så kvalitén blir ju därefter, men att ha som sittunderlag ute, ruggiga tränings/tävlingsdagar, funkar det säkert utmärkt!

Ni får väl säga till mig, om jag ser extremt lurvig ut i häcken när jag reser på mig!Flört


Nä, nu är det lunch, sen MÅSTE jag nog ut å gräva. Fyyyy.....

 
ANNONS
 
Elisabeth & bc-killarna

Elisabeth & bc-killarna

12 oktober 2009 14:41

Vad duktiga ni är med visslorna =) Det är ju svååårt!!!!

Tar det så lång tid innan skinnen blir klara???!! Ska bli kul o se det =)

Kramis

http://www.loveofrasse.dinstudio.se

 
Mette

Mette

13 oktober 2009 12:30

Jag fick precis sms att mitt orangea tält finns att hämta, lagom till att säsongen är över. Det är superenkelt att sätta upp så det klarar du nog!

http://mette.ozzy.se

 
Ingen bild

Birgitta

13 oktober 2009 14:32

Du är alltid välkommen att sitta med oss! Det är bara roligt! =D Har du golv i ditt tält med eller?

 
Madde

Madde

14 oktober 2009 17:15

Vad skönt att det är fler som är så blödiga. Stackars små musungar:-) Eller beror det på alla hormoner:-)
Vilket snyggt tält du har köpt!!!
Ha det så bra på ön.

Kram, Madde med flock

http://lovemix.se

 
Henric

Henric

15 oktober 2009 10:21

Sätta upp en Hansesgården gör man ensam på mindre än en minut (däremot tar det sin tid att sätta fast det...). Det är bara att vandra runt och ta alla översta lederna först, och därefter ta ett varv till med alla de undre lederna. De översta lederna kan ibland vara lite frustrerade att få ihop innan man fått teknik på det, men efter några uppsättningar är det inga problem längre.

Det man behöver se upp med som nybörjare är klämrisken. Det är nämligen väldigt lätt att klämma händerna mellan stängerna eller i gångjärnen i början.

http://www.henricrosvall.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se