anjasflock

Alla inlägg under december 2009

Av Anja - 16 december 2009 09:29

Upp å ut i natta. Kan ju säga, att endast morgonrock å foppatofflor INTE är att rekommendera i snön!   Nåväl, lillan kissade duktigt i alla fall. Dock har hon inte tiiid att bajsa ute, så några små korvar har hamnat på golvet. Själv har jag som tur är, en hyfsat avslappnad attityd till att torka sånt.


Ungen pep en liten stund i sovburen, sedan var det lugnt. Även nu sover hon i buren utan protest, efter en milt sagt, livlig morgon. Jag tyckte Jaffa var tokig?! Denna är värre!   Jaffa o hon fann INTE varandra från början och idag agerade jag helt enkelt lite "matchmaker", barnet får GÄRNA tugga på storasyster istället för mig och mina grejjer... Det funkade och nu blir det väl mest en fråga om att styra upp det hela så det inte blir föör mycket röj.


Det tar ju alltid ett tag, tycker jag, innan man har kläm på vad för personlighet en valp har och i nuläget, kan jag nog mest konstatera: Kelen, älskar att ligga i famnen å pussa å trycka nosen mot ansiktet, lätt för folk, lite försiktig (känner sig för) med hundarna -vilket är bra! Bära grejjer å kampa= Inga problem!! Typ;)

Livlig! Grymt nyfiken och orädd. Envis som synden!


Hahaa, lite att bita i och det känns hittills bara kul!

Nu ska jag passa på att röja på loftet och bära ved, medan lugnet ligger över Bläsinge... (Shit vad det snöar!!)

  

  

Av Anja - 15 december 2009 14:55

Oj som det blev...

Det är väl ingen som tror mig, men jag säger det ändå: Jag hade INTE planerat att utöka hundbeståndet i Bläsinge redan nu. Chili o jag ska satsa på agilityn till våren, Jaffa ska komma ikapp i agilityklass o bli klar för IK-1 tävlande...

Likt förbaskat så blev jag KÄR i en kullsyster till Anna-Lenas lilla Bits. Och så bara poff! ...är hon till salu...??? Ödet, typ?


Så, vad säger man? Välkommen till Bläsinge lilla vän:

Seemework Follow Me (arbetsnamn Mee)

Efter GK VPR Sam (regv1324/2009) och Gk VPR Kelliegårdens Lot (regv1701/2004)


Ungen har pussat mig genom halva Blekinge, innan hon somnade i knät. Nu är det allmänt välkomstkalas på tuggben därnere.

  

Nää, hon har inte blå ögon;)

      

Av Anja - 13 december 2009 16:48

Snickeri snickera saaaanktaaaa luciiiaaaa....

Äh, missade ju lussetåget på tv imorse, det tycker jag är MYSIGT i vanliga fall!

Kan ju säga, att det märks när det finns valp i huset. Liten skulle ut å pinka vid halv tre å halv fem. Tjugo i sju slängde jag helt  sonika ut hela högen på baksidan å drog täcket över huvudet!  


Sedan har dagen spenderats i fårhagen med bygge av efterlängtat vinskydd. Vi kom så långt att två takplåtar kom på plats, innan mörkret rullade in. Hundarna har turats om att vara med.  Bits har ätit bajs, skällt ut fåren och försökt imponera på dem med en liten pinne...

Stolpar på G

 

Ramverket uppe.

 

Gotlänningar tror dom är snickarkunniga... Allt de lyckades med dock, var att käka upp två gummiband som låg i kärran. Hur nyttigt för magarna är det på en skala, tro...?  

 

Bits träffar fåren...   

  

Av Anja - 12 december 2009 18:51

Seemework Bits, 9 veckor!

(Kelliegårdens Lot och Mosses nya, fina Sam)


Jaffa är i himmelen; Äntligen någon som vill LEKA! Till o med Ellen gick i barndom en liten stund. Kul har dom iaf och lilla Bits ska stanna till tisdag morgon, medan Anna Lena är på resa. Väldigt kavat och orädd liten dam, med roliga öron!

Vad månde bliva...?  


Klicka på bilderna, för större!

                  


Av Anja - 11 december 2009 15:53

Ja, nu var det ett tag sedan...

Ibland har man ingen motivation att skriva, men mest för mitt eget kom-ihåg, tänkte jag försöka punkta ner lite. Vi var ju på vallkurs utanför Flerohopp förra helgen, hemma hos Heléne. Två dagar drillades vi (sex ekipage) av Eva Eriksson på Ever on.

Vi började alla med att slipa grunder i 25:an. Jaffa var laddad, tajt å alldeles för närgången på fåren.... Såå, vi körde helt enkelt lyhördhet, grunder, hålla avstånd osv. Hon fick tom traska med lina. Himmel, sa Lill-Jaff och riktigt KRALLADE sig fast i backen när Eva drog lite åt sidorna.   


Dag två slipade vi grunder till delningsträning och körde även med fåren i fålla: Gå i bra tempo rakt på, samt flanka ordentligt vid fållan. Även slalom mellan pinnarna. denna övning känner vi ju igen! Kulkul!


Jaffa har såå svårt att hejda sig å hålla sjysst avstånd, så fort jag är nära fåren. På vilken sida om flocken spelar ingen roll, hon suuugs in, både i raka förflyttningar å flanker. Jag fick KÄMPA med att få henne att TÄNKA åt sidorna å släppa i flankerna. Det har vi ju hållit på med sedan tidernas begynnelse, känns det som... Som Eva sa: Hon vrider ut nosen, men tanken är fortfarande rakt in...


Läxor:

  • Hitta "knappen" för att få henne tänka vinkelrätt (nästan bakåt) i flankerna, oavsett var jag är. (Puh, känns igen va, Mickis).
  • Korta, korta framåtförflyttningar i drivningen, för att få ner tempot.
  • Tänka på LUGNT röstläge.
  • Gå gå gå gå utan kommandon med lina i 25:an. (Det är riktigt kul, faktiskt!)
  • Bli mer aktiv med fåren själv och ibland låta Jaffa bara se på. Hon FÅR inte lägga sig i och ställa till det!  
  • Vid delning, hålla allt lugnt, kontrollerat och jobba länge på de avdelade fåren. Inte växla flock. Med mera.....

Nedan: Knähundar på vallkurs...;)

  

Idag har vi tränat!

Vi övade idag på att hålla EN liten flock, sååå jäkla kul! Och DUKTIG Stålmus!!!

Jag frestade fåren med drag mot andra gänget och Jaffa fixade galant att hålla rätt gäng. Lät dem nästan driva ihop å Jaffa prickade rätt in emellan gängen varje gång. HELT fokuserad på "sina" får, även om de kom bara typ 4 meter ifrån de andra...  

Evas fina Flash, plockade ju iofs rätt rymmartacka med typ en halvmeter mellan fåren... Då stod vi alla med haksläpp, så imponerande! Nåväl, dit ska vi åxå komma!


Imorgon...

är det åter vall-valpkursen och Anna-Lenas lilla 9 veckors Bits kommer hit å sover över till tisdag! Hoppas Jaffa blir glad! Både Chili å Ellen kommer nog att hålla sig för skratt... Nu måste jag med vatten till fåren och hämta in lite burar till den lilla!


Av Anja - 3 december 2009 16:57

SOL IDAG!!!

Det har varit jobb mest hela dagen i lill-stugan idag, så att njuta av solen blev svårt... Dock skyndade jag mig med kameran till fårhagen och passade på att sparka loss årets första is i vattentunnan.


Ikväll ska jag förbereda helgens valpkursavslut. Det är inte ofta jag är ute i så god tid, men det är tjockt på schemat´innan dess: Imorgon åker jag med Anna-Lena till Skåne för att hämta hennes lilla bc-valp Bits! Sååå spännande! Jaffa ska få valla lite åxå!


Lö-Sö är det heldagskurs (vallning) med Eva Eriksson i Orrefors! Oj, vad kul!!!

...och sen på söndagkväll alltså kursavslutning. Härligt!  


Nedan: Väntar ivrigt på tjäle, så att jag kan ta ut fåren på stooora vallen å träna långa hämt!

 

Nedan: Damerna+bagge i nya lilla, mysiga hagen! Mycket mat! Hoppas de respekterar det låga elstängslet... 

  

Nedan: Det är skillnad på betad mark och obetad...

   

Nedan: Baggen hjalmar är en liten stadig korsning suffolk/finull. Kommer passa bra med Hölö-damerna, dock inte eg till pälsfåren... Få se vad det blir! Ev. är han till salu om ngn månad! 

  

Nedan: Stora beiga o lille Hjalle.

  

Nedan: "Stora bruna satan" är en rolig, otam tacka! Hon är inte elak på något vis, men försöker alltid smita ifrån vallningen och kan vara grymt tjurig att fålla. Fast jag GILLAR henne!!

    

Av Anja - 2 december 2009 17:36

Per har påbörjat den västra gaveln, på renoverade längan.

Lilla fönstret blir ju toppenfint, dock är inte precis strålkastaren tjusig... Nåväl, den behövs och då får man kompomissa. Dock behöver elektrikern komma på återbesök, det finns ingen ström i just den kabeln... Skit åxå.


Cilla å jag har hägnat en ny liten hage, intill den stora. Jaffa å jag flyttade in damerna+bagge dit i eftermiddag. De var grymt misstänksamma och stod mest å glodde ut mot Stellans stoooora, gröna vall.

Ät å trivs för bövelen, vi har slitit häcken av oss för er!  


Här kommer bild på gaveln. Nu bär det ut i lokalen, ska förbereda kvällens fortsättningskurs!  

  


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards