anjasflock

Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Ojdå

Av Anja - 20 januari 2010 16:20

Ojdå, hoppsan....

Alla tänker vi lite olika. Men innan jag börjar spekulera i det, vill jag bara tacka alla goa vänner för uppmuntrande ord! Love u all!  


Sen kopierar jag in en kommentar på mitt inlägg nedan "Grubblerier", som jag fått från Lotta -vem du än är:


"Jättetråkigt. Verkligen! Men förstår inte hur du ens kan överväga att lämna tillbaka henne. Du som är hundvan kommer kunna ge henne ett bättre liv än någon som är ovan, och hon har ju redan tillbringat sin första tid hos dig, så där är hon ju trygg. Tror att alla problem går att övervinna. Hur hade du gjort om det gällt ett handikappat barn?..
Tycker helt enkelt att du ska be uppfödaren om en viss del av köpesumman tillbaka, och sedan göra så gott du kan för din hund."

av Lotta 20 januari 2010 kl 15:59
Ok, så här tänker jag....
Nr. 1: En hund är inte ett barn.
Nr. 2: Jag har omplacerat hundar förut. En fin kílle på dryga året, som jag hade sedan valpåldern, men som liksom aldrig riktigt blev "min". Han fick ett underbart nytt hem och jag har aldrig ångrat det.
Nr. 3: Ovan eller ej, vilken hund som helst vill nog leva i en familj, där det inte ställs krav och sätts förväntningar som just den hunden aldrig kan uppfylla.
Nr. 4: Jag har inte varken råd, tid eller plats att "samla" på hundar.
Nr. 5: Jag gör alltid så gott jag kan för alla mina mina hundar, men det innebär inte, att någon annan inte kan göra det också.
Nr. 6: En trygg å glad valp (som Me), har inga problem att anpassa sig i ett nytt tryggt å bra hem. Hundar lever här o nu. Dock vill vi människor så förtvivlat gärna tro, att just JAG är den enda som är bäst för min hund. Lite ego sådär...
Och med detta sagt, har jag naturligtvis ännu inte bestämt mig.
Lilla damen har, som jag tidigare skrivit, trots allt stulit mitt hjärta. (Även om hon blir korthårig, ISCH!!)  
 
 
Lina

Lina

20 januari 2010 17:25

Hej. Jag har läst din blogg ett bra tag, hittade dig på vovve för rätt länge sedan tror ja. Men skitsamma, det jag vill säga är att det är helt sjukt hur folk kan ha så många åsikter om hur du ska göra med din valp och dessutom jämföra valpen med ett handikappat barn...

Sådant gör mig jättearg, många, inklusive mig själv köper en hund av en speciell anledning och har höga ambitioner och mål med våra hundar, får vi då en hund som av någon anledning inte klarar dessa mål kanske den hunden faktiskt mår bättre någon annanstans.. Så skulle jag tänka..

Jag förstår att du är i en jättejobbig sits, speciellt när man blivit så fäst vid hunden. Jag hoppas du struntar i allas åsikter, inklusive min och följer ditt eget hjärta (och hjärna).

http://mybutterfly.blogg.se

 
Ingen bild

Pernilla & Hedda

20 januari 2010 18:21

Men usch vad trist med lilla Me när allt verkade så bra. :(

Du får känna efter med både hjärta och hjärna och fatta ett beslut som är det rätta för DIG.
Jag känner verkligen med dig, men hoppas att det löser sig för både dig och söta Me!

 
Sandra

Sandra

20 januari 2010 19:24

Så jobbigt för er och lilla Me, hoppas på att du kommer fram till ett beslut som känns rätt i både hjärta och huvud.

http://htp://villemos.blogg.se

 
Ingen bild

Susanne

20 januari 2010 21:06

Ja, hon e go lilla Bullen även om hon e korthårig och makalöst höga ben..

 
Sara

Sara

20 januari 2010 21:22

Ja, jag hoppas du förstod att jag inte menade att du ska göra si eller så, men bestämmer du dig för att behålla henne så tror jag att det fungerar, även om det kanske blir lite annorlunda mot vad man är van vid.

http://borgis.wordpress.com

 
Åsa

Åsa

21 januari 2010 07:34

Snacka om att det här berör. Jag tänker oxå massor på hur det ska bli. Lite upprörd blir jag när man jämför med barn. Hundar är inte barn, det är bara människans vilja att vara oumbärlig för en individ. Dom flesta hundar är väldigt lätta att omplacera. En valp borde inte vara nåt problem. Önskar att jag kunde vara med på måndag men kan inte vara borta en hel dag.. Gillade inlägget om att du kommer skriva en bok om döva hundar, det vore ju nåt. Vet dock inte hur marknaden är. Korthårig borde hon inte bli, är nog bara en period just nu.
Åsa

http://seemework.se

 
Sara

Sara

21 januari 2010 08:35

Svarar på ditt inlägg i min blogg här istället, det blir enklast så :)

Att anse att en hund är samma sak som ett barn är lite knasigt. Onekligen finns det ju många som tänker så idag, men... Hundar har ju kommit till oss människor i första hand för att utföra ett arbete. Barn skaffar man förhoppningsvis av en annan anledning... Det hoppas jag att Lotta också tycker.

Och tack för lyckönskningen Anja, sen ska du också veta att det är en del tack vare Emil, dig och min födelsedagspresent som det faktiskt blev en nystart! :) Kram!

http://borgis.wordpress.com

 
Cilla

Cilla

21 januari 2010 10:24


Lilla goa Me...ingen lätt sitts du sitter i Anja. Ska du göra si eller göra så.
Men att placera om hundar är inget problem för hundarna utan för oss människor. Som du vet har jag ju placerat om en del hundar som inte har varit rätt indevider för mig.
tänk vad lycklig Chipz och hennes nya familj är, tänk Pepsi som i mina ögon inte funkade alls men hos en ny förare, som var det hon behövde, blev hon en hårt och mycket duktig tull hund! Men fasiken vad jobbigt det var att skiljas och många tårar blev det.
MEN skulle du vilja ha Me kvar, så kommer hon bli en toppen hund på många sätt. Jag är ännu en människa med åsikter om hur du ska besluta, men igentligen är det bara du som kan ta beslutet åt ena eller andra hållet.
Jag vet att du kommer ta det ända rätta beslutet, dvs ditt beslut! Stödjer dig i alla lägen!
kram Cilla

http://cilla.gundogs.se

 
Anna m Fonz & Arvid

Anna m Fonz & Arvid

21 januari 2010 12:03

Off topic men... blir den hunden verkligen korthårig som har så mycket fluff på öronen? Jag tvivlar ;-)

http://www.3vallare.se

 
Åsa

Åsa

21 januari 2010 19:13

Hon blir långhårig ;)

http://seemework.se

 
Eva

Eva

21 januari 2010 22:31

Jobbigt beslut Anja! Jag känner med dig. Har ju också varit med om att omplacera flera gånger, och vet att det går utmärkt om man bara hittar rätt hundmänniska. Men det är ändå ett jättesvårt beslut att ta! Men jag håller med dig helt i alla punkter du radade upp!
Jag vet vilket grubblande fram och tillbaka det är i ett sånt läge. Helst vill man bara att nån annan ska bestämma, och göra så att allt blir bra!

http://www.kohagslyckanskennel.se

 
Eva

Eva

22 januari 2010 09:25

Såg efteråt att det ser ut som om jag tycker att du ska omplacera, men det måste ju vara ert beslut. Jag tror också, att om det är någon som kan klara ut att träna en hörselskadad valp, så är det ju du!

http://www.kohagslyckanskennel.se

 
Anna

Anna

22 januari 2010 14:06

Anja då! Vilka bekymmer. Förstår dina grubblerier men känner samtidigt att du kanske gör en höna av en fjäder!

Hon hör ju faktiskt! Då får du väl bara anpassa kommandon så att riktningen inte spelar någon roll! I agilityn kvittar det nog tror jag. Höger vänster funkar ju! Herregud man kan ju köra hund helt utan kommandon om så är! Men som sagt hon hör ju så det behövs ju inte!

Lika i vallningen! Höger och vänster utgår ju från hunden inte dig.

Värre är det i skogen men samtidigt så har hon ju en näsa och du kan ju snabbt träna upp henne att förstå att koppla på den för att hitta dig. Tro mig jag har gjort det när jag med Icka ville få henne mer uppmärksam på mig och vart jag tog vägen. Det tog inte många gånger innan hon fattat att om jag försvann fick man koppla på näsan så var det inga problem! (man behövde fortfarande inte vara alltför uppmärksam på om jag försvann dock.. :-/ )


Satsa du på Me! Hon och du känner varandra och du har varit mycket förtjust i hennes egenskaper och lättlärdhet! Inte ska väl en fjäder få påverka det??

Kram en numera FRISK! Anna!!!

http://www.annas-funderingar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards