anjasflock

Alla inlägg under februari 2010

Av Anja - 12 februari 2010 09:04

  Två trötta tjejer i bilen, på väg hem från vallning hos Elisabeth.

(Nej, Me vallade inte.) Tagna med dålig mobilkamera, men så söta ändå!


Nu väntar jobb, skottning i fårhagen, städning å handling. Lite styr å ställ...

Ikväll kommer Mickis, så det blir en riktig HUNDHELG! Vallning i ridhus imorgon o här hemma på söndag! På måndag kör vi lydnad för Fanny Gott. Kulkul!


Ha en bra helg, därute i övriga världen!

    

Av Anja - 11 februari 2010 09:23

Tack älskling!

...för hjälpen med snöslungan igår.  Ovärderligt! Nu har vi en liten träningsplan, där man slipper sjunka i halvmeterdjup snööö.

Det blev en skojig valpkurs-kväll, där jyckarna fick arbeta med nos och problemlösning. Vi introducerade lite Ottossonspel åxå och visade shejpingtänk. Det blir ju så oändligt mycket roligare, om hundarna frivilligt bjussar på beteenden...  


Per in action:

  

Hurra, vi har en plan!

  

Me älskar att mingla med alla kursare -främst människorna!

här är det Angie, som presentas.

 

...och Mattias måste få lite åxå: 

  

Hejdå!

  

Av Anja - 7 februari 2010 20:30

Ja, det har kännts som en BRA helg!  

Firat gudsonen med bowling å tacobuffé i Kalmar (nä, jag vägrar bowla!), handlat lite, tränat hund... Lite konstigt är det, att inte köra kurserna, förståss... Alldeles för mkt snö på baksidan. Måste nog fixa med snart, nu MÅSTE vi köra vidare! Skönt att vara hemma både Per o jag tillsammans, dock.


Vallat på en upplogad plätt hos Elisabeth, toppen, tack så mycket!! Jaffa har INTE vallat sen all snö kom, så hon var HET å tajt. Vi krigade rätt bra i början och lilla filmen nedan visar endast resultatet av kriget.   Känns ju inte som vi kommit så värst långt sen Mickis såg oss senast, med tanke på Kennelträffen här till helgen. Nåja, det är som det är.


Både Chili o Jaffis har tränat agility i ridhuset ett par ggr, det känns viktigt nu, att fokusera på sånt vi har svårt för. känner mig VÄLDIGT taggad inför säsongen. Får bara hundarna vara hela o friska så...


Me växer å har fått jäkligt långa ben! Hon börjar bli så mycket HUND nu liksom. Stadig i kroppen (trots benen), snabb, busig, uppkäftig, bitsk, PUSSIG, älsklig å shejpingklok så det stänker! Tycker bara mer o mer om henne.  


Nåväl, här kommer lilla filmen:

Av Anja - 6 februari 2010 16:29

Me klättrar. På allt. Missade tyvärr att fota, när HELA hon stod enbart uppe på den fula, smala varmluftpumpen. Hur lyckas hon med sånt??

Nåja, detta var vad vi fick med.

      

Av Anja - 4 februari 2010 12:23

Ja jösses, nu é man mör...

(Skriver kort, har tarotkunder snart.)

Klockan kvart över sju ringer slaktaren; "Halloj, nu är styckaren igång!" Bara att masa sig upp å iväg. Lille Hjalle vägde 23 kg slaktvikt och väntar nu på att förpassas ner i fryspåsar! När jag ändå var uppe tog vi en runda med kicksparken, Jaffa, Chili å jag. DUKTIGA vovvar!! Vi for genom grannbyn å hittade traktorspår rakt in i skogen. Alldeles tyst, massor med snö, rådjur... Åh så fint det var! Ryggsäck med termos varm choklad... skulle man haft med sig!

Körde omkull så det yrde 3 ggr... Tur att ingen såg!  


Fick hjälpa till att sparka en del, vi körde väl i nån dryg timme å hundarna flåsade inte ens vid hemkomsten. Vågar dock inte tänka på min egen träningsvärk imorgon! Huu...


Har tränat i ridhuset ett par ggr. Jaffa övar Fram-kommando för full å tycker det är såå kul. Igår rev hon ingenting! Fin tjej!

Chili är bara så... JÄVLA BRA!!!   Hon liksom bara kör på, blir det tokigt gör vi om, med samma tryck å intensitet. Hon klarar alla nya ideer med bravur, alltså hon är BÄST. Så är det bara! Love you, älskade finafina hund!!!

 

Me tränar inte ngt speciellt just. Det är SVÅRT att motivera sig ordentligt, när man inte vet hur det blir... Det känns som om jag skyddar mig på något sätt och det blir ju åxå tokigt!! Men kramas å pussas i mängder gör vi och när jag inte kan hålla mig, utan lipar i hennes päls, slickar hon långsamt å mkt noggrant var hon kommer åt. Hon VET, den lilla hönan...


Men hon visade ex igår, att hon är en totalt spontan apportör med massor av gripande! Rullar man en leksak över golvet, bara smäller det till och så kastar hon sig tillbaka i famnen med grejjen! FIN TJEJ!!

Sen... bits hon åxå! HÅRT!!! Det diskuterar vi mycket, just nu!


Nu väntar jobb, sen köttförpackning och så ikväll ridhusträning med små-flickorna. Kanske försöker filma lite?

  

 


Av Anja - 1 februari 2010 16:55

Anna-Lena fotade småtjejerna i helgen, se hennes album i Pixbox:

http://www.pixbox.se/alb_show_id1160952_page0.html


Här kommer två coola bilder, jag snott därifrån!

     

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards