anjasflock

Alla inlägg under april 2010

Av Anja - 5 april 2010 20:44

Tävlat i påskhelgen!

(Dags för liten rapport kanske??)

Det har ju pågått en debatt i några bloggar, huruvida det är smart att BÅDE vara företagare OCH blogga. Själv kan jag inte se några som helst motsättningar...? Det har då även dryftats, att man är rätt så korkad, om man i bloggen erkänner "misslyckanden." Men nog måste jag väl få bjuda på både hurrarop och erkänna när saker å ting gått mindre bra? Utan att gå i konkurs för den skull... Man är väl mänsklig, tro´t eller ej.


Så varsågoda, här kommer en rapport från Gåsahoppet i Skurup:

Chili, Jaffa & jag körde 12 lopp och nollade..... ETT.   (Smileysen är lite ironisk, ni fattar nog va) Det var mao som vanligt, årsdebuten har så länge jag tävlat där varit lite skakig. KUL var det däremot mest hela tiden och det är väl förunderligt, hur man efter ett icke-nollat lopp grämer sig vettlös i några minuter och så tjoff, blir man lite sugen på att springa igen?


Chili var i första loppet sjukt PÅ och det kändes som om vi inte körde på samma planet riktigt. Inte att förglömma klanthandling, från min sida. Flera lopp gjorde hon BRA saker, men det föll alltid på något litet och i slutänden tar jag självklart på mig nästan hela ansvaret; Jag har inte tränat tillräckligt!! (Såklart) Ibland känns det som att jag aldrig kan köra henne NOG offensivt. Suck, bara bita ihop o träna på att KRIGA! Två riktigt bra lopp körde JAG bort oss totalt, där lilla hunden gick riktigt fint... Suck igen. I det nollade loppet sladdade vi runt med stooora svängar och tiden blev ju därefter. Började garva på banan mot slutet! Man är väl knäpp...


Jaffa var så ROLIG! Damen tände flera snäpp och på filmerna ser jag ju, att hon faktiskt pinnar på BRA!! Nu måste hon lära sig bättre teknik på hindren i den farten -det var lite rivningar och dessutom flera ggr fel i slalom. Lilla snuttan, måste inse att hon är "stor" tjej nu och inte bara fokusera på hennes inställning (som jag velat ha mkt mer åt det här hållet), utan nu jäklar måste vi träna tekniskt åxå. Kul ska det bli!

Klurar på att lägga ut filmen på hennes ag 1-lopp, där hon visserligen missar rejält i slalom och springer uppepå långhoppet, men har såå härlig attityd. Sackar lite över de sista hindren, men jag har lagt ner mitt eget tempo där, så FY på handlern. Gulle-Jaffa. Litar inte riktigt på att hon kommer hålla heeela vägen riktigt, men vill nog ändå ta mig i kragen å se hur långt det räcker.

(Men det vore sjukt jäkla skönt, att få komma ur den förbenade agilityettan nu.)

Visst ja, det var ju för bövelen premiär i Hopptrean för henne! Med tanke på träningsmängden, skötte hon sig fint där!


Me skötte sig överlag strålande. Miljön bekom henne inte ett smack! Däremot plockade hon vid ett par tillfällen fram pirayatendenser -jag avskyr sånt och tänker jobba stenhårt på den lilla skitattityden. De allra flesta hundar var hon dock "ödmjuk" inför och att kramas med alla folk tyckte hon var underbart.

Det som var väldigt kul, var att hon kampade och tränade mitt i allt stök MED mig och höll en strålande kontakt, då vi gick genom hallen. Har kanske lite med hennes hörsel att göra, hon vill INTE tappa bort mig.


Vallat:

Ja, vi stannade ju till hos Åsa på nervägen för lite mingel å vallning. Ungarna fick prova med lina i 25:an. Bits plockade fram valpbus och tyckte gott att fåren kunde bli av med lite överskottsull, hon blen SÅ sur när Åsa gick emellan. Hehee!

Me köpte klappen fint och verkar ha lätt för att släppa i flankerna. Vi hade lite bry med att få loss fåren från staketet, men när vi väl lyckades släppte jag linan och tog till slut av den. Hon rundade såå fint, även när det blev lite tajt att gå mellan får å staket och när hon väl UPPTÄCKTE mig på andra sidan flocken, kunde vi balansera lite åxå. Fina ungen -det var skitkul!!


Tack alla tävlingskompisar för en rolig (och tröttsam) helg!! GRATTIS till er som lyckades bättre! Ser redan fram emot nästa tävling!


Meta har ju skaffat en ny liten framtida lagkamrat till Bits och Me, så här kommer lite bilder med fokus på gullungen:

          

Av Anja - 1 april 2010 09:34

Glad Påsk!

Nu drar vi... inte till Blåkulla, men väl till Oxie å tävlar agility. Ett litet stopp på vägen hos Me´s uppfödare. Sen två dgr med tävling och massa hunderi;) Hoppas fåren väntar med lamning tills vi kommer hem!

Puss på er alla, flyg försiktigt idag!  

  

    



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards