anjasflock

Direktlänk till inlägg 12 juni 2010

Stolpe ut

Av Anja - 12 juni 2010 18:34

Stolpe ut -bokstavligt o bildligt.

Så kan jag väl sammanfatta Jaffas å min start på IK-1 i Bredaryd idag...

Trevlig tävlingsplats, trevliga får och människor, trevlig ganska liten bana och ett helsikes väder!!! Storm o bitvis ösregn...


Går ut till stolpen med laddad Jaffa, känner mig inte ens nervös, bara grymt sugen å fokuserad. Fåren kommer från vänster och har lite drag tillbaka. Skickar vänsterhämt. Känns bra, ungen går ut superfint! Fin båge!! Dock, när hon närmar sig 10 har ngt hänt och fåren börjar trava vänster mot utställningen. Jaffa stannar ngt lite kort -i draget. Jag tvekar lite nu... Vad gör man? Startar framdrivning eller? Testar att vissla henne lite till "come by", hon tar det (duktig!) fast måtte tycka jag är knäpp, för nu drar fåren vänster. Jaffa kämpar med att räta upp, men förivrar sig och det blir lite stökigt. Inget farligt, dock tar/får hon aldrig grepp om dem. Drar vänster om grindarna och en tacka bryter ut. Jaffa efter, försöker trycka tillbaka, tar INTE mina visslor och kroppstacklar henne till slut med sidan före. Biter INTE, men ska självklart inte gå in å trycka till!!!  

Tack det räcker, säger domaren och här hadé jag önskat få gå ut å koppla upp min lilla heta hund. Men fåren ska av banan och kan ju säga att det var ett litet äventyr. Jaffa lyssnar inte och med lite möda, får vi bort fåren till "mottagaren." Hade det inte varit på tävling, hade jag behövt "vända upp å ner" på jycken!

Morr!!!


Trist å tråkigt att det blev så här. Behöver fixa möjligheter att träna på längre avstånd, få lilla hunden trygg och dessutom hålla henne kall i provocerande situationer.

Megagrattis till Elisabeth med Frasse, som gick runt på 80 p och fina ord i protokollet!!

Själv ska jag bryta ihop lite å komma igen. Fast först agility-SM!

 
ANNONS
 
Helena, Jill och Wick

Helena, Jill och Wick

12 juni 2010 18:55

Sista passet innan en tävking ska jag ju gå dåligt säger vissa.. :)

Kommer gå konom nästa gång!

- Vi ses nästa helg! =)

http://www.nogg.se/helenaholm

 
Helena, Jill och Wick

Helena, Jill och Wick

12 juni 2010 18:56

Ehhhm.. Hur verkar stavningen?

"Kanon" skulle det ju stå :)

http://www.nogg.se/helenaholm

 
Åsa

Åsa

12 juni 2010 19:52

Du får komma hit och träna avstånd ! Vi har gått om det. Kram

http://seemework.se

 
Anja & flockA

Anja & flockA

12 juni 2010 19:55

Åsa: Tycker ni kan ta med fåren å flytta till vackra Öland;)!!

http://www.butiknyfiken.se/fullfart

 
Elisabeth & bc-killarna

Elisabeth & bc-killarna

12 juni 2010 20:17

Tack för grattis och för en trevlig (blöt och blåsig) dag!!! Och för goda maten :)

Du o Jaffa kommer att komma igen med bravur!! Och bara hör av dig när du är träningssugen ;))

http://www.loveofrasse.dinstudio.se

 
Ingen bild

Cilla

12 juni 2010 20:23

Nu har ni testat. Nu är det bara att ta fåren till
Sandby fältet!!!!
Välkommen ;))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se