anjasflock

Direktlänk till inlägg 21 juni 2010

SM 2010

Av Anja - 21 juni 2010 15:43

Agility SM i Karlstad!

Agilityfest i tre dagar och denna kommer jag gärna att lägga på minnet! Det har varit såå spännande... Ex är det ju spännande att vakna på avresedagen och ha hiskeligt ont i halsen. Bara sådär?! Otroligt bra tajming. Preppade mig med piller å pulver efter bästa förmåga o sen drog jag, A-L o 4 hundar iväg på 6 timmars bilfärd. Kan ju säga att vid framkomst var jag INTE pigg, med frossa, feber och ännu mer halsont.  


Vi bodde på ett pampigt Bed & Breakfast (som dock tyckte att vi gott kunde fixa egen frukost ur deras kylskåp i arla morgonstund???!!) och det blev tidig kväll. Vad händer sen då? Jo, jag vaknar, fortfarande sjuk och A-L har fått dundrande MIGRÄN under natten! Stackarn, hon låg pall heeela fredagen och jag fick i ensamt majestät övervinna mitt obefintliga lokalsinne och min lilla sjukdom å masa iväg mig med tält å grejjer + 4 hundar till tävlingsplatsen. TUR att Per o Birgitta redan var där, fixade tältplats, handräckning o kaffe med bulle!  


Vet.besiktning, parad, invigning, startpåse, handla lite och så "hemma" igen framåt kvällen. Ojoj, PRECIS vad min stackars fysik behövde... (Ja, ni hör att jag tyckte lite synd om mig?)


Lördag.

Ännu en febrig natt. A-L var dock pigg igen, som tur var. Vi upplevde de flesta väder dena dag, kan väl nämnas.

Dagen började med individuell hoppklass och jag hade startnummer.... sist. Yea. Not. Dock, en trevlig bana -som ALLA banor varit hela helgen!! TACK domarna!!

Står till syvende å sist på startlinjen, typ matt. Lyckades väldigt väl i mitt eget pepp innan: Jag tänkte INTE köra på som en tok. Ville bara göra ett sjysst lopp utan fel eller disk. Intalade mig bestämt; Att detta bara är en liten inofficiell bana som vi KAN KLARA!

Och det GÖR vi ju, Chili är mjuk å lyhörd, jag följer min plan o vi kör en prydlig nolla på bra tid och ligger faktiskt 7:a inför finalen!!! HURRA!!!! Härliga känsla!!!  


Agility-lag:

Ännu en trevlig bana, dock en sekvens på slutet som oroade mig lite. Efter gungan, skulle hunden knappt 90 grader höger, ta ett hopphinder bakifrån å så in över målhindret. Många gjorde framförbyte direkt efter gungan, men såg lite klumpigt å tidsödande ut. Så jag velade länge, men best mig till slut för att bara hålla avstånd till gungan, backa å dra Chili mot mig o sen bara vända henne 180 grader över hindret. Bingo, det satt som smäck! Duktiga vi!

Däremot drog vi på oss en onödig vägran på slalom, som jag missbedömde lite. Gjorde även ett klumpigt å onödigt ff efter A:et =Aldrig mer! (Dock nöjd med hennes Kf mest hela helgen, de KAN bli ännu snabbare. Menmen.)

Laget slutade på 10 fel, bästa tid å 3:a inför finalen!

Mediumlaget låg 2:a!! Späääännande....!


SM-festen.

Eländig som jag var, gick vi ändå på festen. Tur det, för de hade en skitrolig stå-uppare/trubadur!!! Som vi garvade!! Och som min röst försvann... Nä, jag lovar, inte för att jag sjöng med på allsången, det var liksom redan kört: Jag MIMADE! Buuhhuuuu, jag ÄLSKAR att sjunga å skråla! Fö var det händelserikt: Några fick ingen god svampsås -kocken försvann ner i källaren för att hjälpa en tjej som blivit inlåst på toa!! Med cellskräck...!  


Söndag -finaldag!

Mer nattafeber, som dock släppte. Men... rösten va VÄCK. Helvete.

Börjar med hopplag. Team Long Island har minst sagt guld/silvervittring men det finns ju inga marginaler... Slutade dock på en hedersam 5 plats!

Själv körde jag på, Chili kändes fin men hon missförstod en enkel vänstersväng och vänder FEL efter oxern! Jag blev helt paff, försökte vända tillbaka henne, gick inte, hon hoppar igen istället och DISK!! Nääääääää......

Summa summarum, lite för många fel och vi slutar på 6:e plats av 26. Jaja, ok. Men va fasen?! Vi vill VINNA!!


Final...

Den avslutande ind. agilitybanan är trevlig, dock är starten otroligt utslagsgivande och skördar offer. Eg inte såå hemskt krånglig, men plussa lite nerver så...

Omvänd startordning och vi startar således efter lång, nervig väntan 7:a från slutet. Lyckas hålla mig hyfsat kall ändå och det är KÄNSLA att gå in på banan inför såå mycket publik, hejjarop å spänning!! Fy farao vad ROLIGT!!!

Nåväl, min lilla farhåga vid den "krångliga" sekvensen infrias och jag fixar oss en vägran. Herregud, Anja Giermann, hur j-a svårt kan det VARA?????


Tacktack Matilda o co som strängeligen peppade mig att fortsätta kämpa, för resten av loppet kändes väldigt FINT!!! Dock... att köra en laddad Chili utan rösten som nödbroms har ju sina sidor. Nästsista hindret är säcken. Efter den, måste hunden svänga vänster till sista hindret. Dock, efter säcken kommer hundarna ut MITT FRAMFÖR ännu en tunnelöppning. Här var det flera som behövde ropa. Så även jag! Jag SKREK! Eller..... jag trodde jag skrek. Det kom ut något litet pipväs som de närmaste i publiken hörde och garvade hjärtligt åt!  

Chili hörde det INTE och dammade rätt in i den förbjudna tunneln. Disk.


Dock -förutom mitt fatala misstag i början- var jag supernöjd med känslan även i detta lopp och det betyder ju, att jag är JÄKLIGT nöjd med känsla, mig själv och min underbara hund, i 3 av 4 lopp!!


Bitterljuvt att tänka på: Tänk om vi varit nollade fram till disken???? Som berodde på noll röst???? DET hade formligen grämt ihjäl mig, för om inte om... Ja, ni vet.

Nä, seger var inget att tro på, men en riktigt bra placering hade vi fått.


Ja, herregud, Karlstad detta gjorde ni BRA!!! Nästa år kör vi Stockholm. Längtar redan!! Som avslutning: Megagrattis till Ulla-Stina o Chessie som knep 4:e plac i medium och såklart JÄTTEGRATTIS till alla fantastiska medaljörer!!!

Vilken fest ni bjöd på!!

 
 
Ingen bild

Sonja Lindeman

21 juni 2010 17:46

Tur att inte rösten sitter i skrivfingrarna. Alltid lika kul att läsa din "referat" - man ser hela loppet framför sig.

 
Mita

Mita

21 juni 2010 19:50

Det låter som du ändå haft det bra trots alla fysiska besvär!!
Stockholm 2011 då står ni på prispallen, jag lovar =)

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

23 juni 2010 10:11

GRATTIS ! Till ett jättebra SM, men jag förstår precis, tänk om...
Kram från Carina

http://www.straightflush-stavlohundcenter.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards