anjasflock

Alla inlägg under december 2010

Av Anja - 16 december 2010 14:34

Ja TRÅKIGT med all denna snö!

Först losade vi hela maj, sen kom VINTERN redan i november... BLÄ! Visst, jag får mycket gjort hemma, men hundarna är uttråkade, vattnet fryser hos fåren, mina stackars kursare är utan kurs och ev vågar vi oss inte upp på Älvsjömässan till helgen... Faktiskt härligt att det är jul snart, då gör det inget att det är vitt!  

Har presentat mig med ett fint litet väggskåp till köket, bild kommer snart. Medan vi är på semester i Thailand, ska hantverkare rumstera om här hemma å sätta nytt kök, lägga golv, nytt innertak osv. Väl hemma, måste vi sätta full fart med inflyttning av köksattiraljer, möbler och tapetsera! Jisses vad FINT det ska bli!

Här kommer Chili-bilder, jag försökte läsa tidningen i kökssoffan och GISSA vem som har lååångtråkigt??


Morsan? Hallåå morsan??

  

HALLÅÅÅ! Kolla mig!! Kolla vad JAG har???!!

  

Meeeeehhh..... Kolla BOLLEN???!! Kolla jag schtryyyps? Kolla........?

  

Ääähhhh? Moschan kolla NURÅ???? Jag e BLIND???! Scheru inte????

  

(Och för alla oroliga därute, inga djur eller bollar kom till skada i detta inlägget.)

Av Anja - 11 december 2010 14:13

Första omgången med fina små lammskinn är hemma!

Tyvärr har vi lite slaktskador på en del av dem, dessa säljer vi så klart ngt billigare. Här kommer de tre första:

    

Ovan: Det enda mattskinnet (oklippt). Storlek ca 106x70 ("midjemått")

Inte tvättbart, men sååå fint! En del hål, som dock inte syns alls från ovansidan. Ord pris 1.500, men pga hålen säljer vi det för 1000 kr. SÅLD!

  

  

Ovan: Fint litet babyskinn, plädklippt=tvättbart. Plädskinnen är perfekta i soffan, fåtöljen, barnens pulka, eller på golvet. Väldigt användbara. Detta har täta små korkskruvar. Ca.storlek: 79x73. Pris: 1.100 kr

  

  

Ovan: Även detta ett fint tvättbart lammskinn, samma storlek som det andra. En ljusgul naturlig ål på ryggen. 1.100 kr.

  

  

Ovan: Plädskinn, lite kraftigare än de andra, symmetriskt å fint! Ca mått: 103x75. Lagat under, men inget som syns. Pris 900 kr. Såld!

  

  

Ovan: Det sista i raden med tvätbara babyskinn. 98x68, små täta lockar. Lagat, men inget som syns. 800 kr.


Av Anja - 4 december 2010 17:33

Blogga lite bara. Om döden.

Såja, diskat klart och lammkotletterna badar i vin å apelsin i ugnen ett par timmar. Kaffet puttrar i bryggaren. Sa just till Per, att jag tror jag går å bloggar lite om döden. Det tyckte han verkade som ett bra lördagsnöje...  


Nä, jag har inte tänkt att gå å dö, jag har verkligen ingen lust till det heller. Jag är inte sjuk (vad jag vet). Kanske är jag bara yrkesskadad. Jag är tämligen osvensk vad gäller ämnet och har bara just inga svårigheter att prata om/skriva om döden. Det betyder inte att jag tar lätt på det. Inte heller att jag inte sörjer både folk å fä som gått vidare. (Bort? Hem?)


Det jag egentligen tänkte förmedla så här på lördagen är några högst personliga små önskemål och funderingar:

¤ Jag vill bli kremerad! (Så mycket ni vet det!! Ingen dyrbar kista där jag riskerar vakna upp med klaustrofobisk panik!)

¤ Jag kommer att spöka häcken av den som klär sig svart på min begravning! Glada och många färger ska det vara!

¤ Allsång: When the saints go marching in.

¤ Använd vad ni kan å vill till transplantation. (Låt inghen stackare få min hjärna bara...)


Men sen kommer de viktigaste funderingarna:

HUNDARNA?????? Jag menar, nu för tiden kan man ju hastigt å lustigt bli hajmat, eller snabbstekt av maneter på semestern... Eller så kraschar planet i Eiffeltornet. Eller så går man ut på gatan, halkar på en isfläck å bryter huvvet av sig...  


VEM TAR HAND OM HUNDARNA?????? Om Per klarar sig, så blir ju Ellen kvar hemma. Om Per halkar på samma jäkla isfläck; Vem tar hand om Prinsessan? Gammelhaggan på snart 12 år som vill tillbringa sista åren i lugn å mys i en skön fåtölj hos någon!

Jaffa, Stålmusen då? Jag hoppas ju, att Mickis kanske kan tänka sig att utöka hundbeståndet, med något litet, intelligent och jävligt vallballt?

...och Chili??? finaste Chillan, 7 år, som bara vill å vill fortsätta tävla agility i några år till??


För sjutton gubbar, en sak till: Skalman!!! Vem kan åta sig en padda som älskar maskrosblommor å jordgubbar och som tar sig en walkabout emellanåt? Som just nu sover vintersömn i en T-shirt på golvet i sovrummet.


Ja, så går tankarna. Och nu, kära dödenläsare, är nog kaffet klart!

  

Skalis älskar jordgubbar! (Och vattenmelon.)


Av Anja - 3 december 2010 13:15

  

Nä. Det går inte.

Tycker så synd om alla mina kursare 8och mig själv), men vi får se det som kurser i två delar; före o efter snön. OM vi lyckas få snöröjt med varaktigt resultat kan vi kanske köra igång resterande kurstillfällen i februari, på helger/dagtid. Men just nu är det stenkört. Force majeur, eller vad kallas det? Inget vi precis hade räknat med.


Här är snöberget som Per handskottade bort från träningsplanen förra helgen och då var det bara halva plan... Resten tog jag bort under mkt svordomar och med kiropraktorbesöken från i fjol i färskt minne:

  

Trodde vi hade en liten träningsplan...
  

Ellen visar höjde på snövallen utanför lokalen: 
...å så snöar det igen...
   
 

Av Anja - 2 december 2010 19:02

Ja, hemma o innepyssel gäller!

Vad kan man göra? Mina tarotkunder vågar inte köra över och mina hundkurser är bortsnöade... kollade bloggen för exakt 1 år sedan: Per snickrar gavel UTE och Mickis har precis varit å hållt vallkurs på "gröna" ängar. Hm.


Utnyttjar den ofrivilliga (och inkomstfria) ledigheten till renovering. Målar dörrar, takbjälkar, skåp o grejjer. Skitkul faktiskt! Per snickrar bokhylla och en massa annat (efter jobbet...). Hämtade hem vår kökssoffa, som varit på omplåstring. Nya gjordar, stoppning å tyg. himmel vad pengar det gick, men bra blev det!

Efter nyår kommer den än mer till sin rätt i matrummet: Vi ska sätta in nytt kök, nytt tak, golv å väggar (tapet å panel). Takbjälkarna blir vita! Fint som tusan.  


Snart åker stålmusen till Hölö! Börjar nästan grina bara jag tänker på det... TVÅ MÅNADER utan lill-Jaff!!!   Fy tusan. Tur att jag vet att hon blir väääl omhändertagen med alla sina "småmöss." Jo, nu jäklar börjar magen fylla ut! Hon är ju inte van vid sin mage i nuvarande skick: Skulle hoppa upp på en stol och trillade av då magen tog emot stolskanten! Hihii!


Nå, här kommer en usel bild på soffan tagen med mobilen FÖRE:

  

...och EFTER:

  

Av Anja - 1 december 2010 17:03

Säljes: Begagnad bagge i mycket gott skick och kök på rot!

  

Vet ju att de flesta vid det här laget har klarat av sina baggerier, men vi försöker ändå, precis som förra året känns det lite slösigt att slakta en fin å frisk liten herre... Baggen föddes i april, suffolk/finull/päls-korsning. liten och mycket kompakt. Helt otam, men inga tendenser att stånga.

Vi säljer Hercules om ett par veckor för 1000 kr, annars blir det frysen.

    


Köket...

I januari åker det 14 år gamla köket ut, om du inte vill köpa det för 1000 kr mot nerplockning. Klicka för större.

        

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards