anjasflock

Alla inlägg under februari 2011

Av Anja - 11 februari 2011 10:19

...Dopparedan!

Eller dagen då bc x 2 anländer hemma. Det är ju inte klokt, efter 2,5 månad kommer Stålmusen hem igen!!!  Måste villigt erkänna att det varit väldigt bra tajming på hennes bortavaro, med både Thailandresa och renovering. På söndag fm stannar alltså vår snälla busschaufför (Vi ska på Stockholmsutflykt med Beijers: Hamburgerbörs å REA) i Hölö å plockar upp två små fripassagerare: Jaffa o dotter Qvicka! Jo, jag har bestämt arbetsnamn nu.  


Jag är lite NERVÖS! Börja om igen, liksom... Torka kiss, plocka små högar bland elsladdarna, passa allt renoverat å nymålat från att bli söndergnagt... ujuj.

Och dessutom; Komma emellan mor å dotter för att bli viktig! det ska bli en utmaning. Det kommer även att bli väldigt väldigt spännande att studera Jaffas attityd gentemot gammelhaggan å Chili! hur blir det? Krusar hon dem som vanligt, kommer hon att vilja "skydda" valpen osv...


Här hemma:

Det sista köksskåpet har kommit upp och är målat 1a ggn. Nu återstår lite eljobb och småpyssel med skåpssidor, inklädnader å sånt. Det ska även sättas dörr å fönsterfoder i lilla groventrén. Så inte riktigt klart än.


Sen har jag gjort en sak: Återtagit verandan från hundarna, köpt en liten möbelgrupp och den ska nu piffas, målas, kläs om... Verandan ska åxå pysslas, det behövs både lite snickeri å målarfärg. Vill dessutom måla skurgolvet (FULT vid detta laget) i blankt vitt!


Här är möblerna vi hämtade igår. Tänk er dem vita med ny stolsklädsel:

  

Det var bara 3 stolar med, så nu efterlyser jag en likadan! Någon??

  

Äppletskänken är äntligen klar:

  

Nya gardiner i matrummet:

  

 

Nä nu är det hopp i duschen, snart dax för sessioner! Ses å hörs! Ha en underbar fredag med mycket myyyys!  

Av Anja - 7 februari 2011 20:03

Thailand känns redan avlägset...?

Tänkte på det idag, när jag tog en prommis på en kulen, mulen å blåsigt grå Bläsingestrand, att resan REDAN känns som för 100 år sedan. Måste titta på bilder för att framma känslan av 30-gradig värme, turkost hav och sand under fötterna som gnisslar som florsocker. Ljuvligt!


Thailand är exotiskt, det är BILLIG och underbar mat, otroligt mysiga människor, elefanter, fullkomligt underbara fruktdrickor (på färska frukter, med krossad is å sugrör -så enkelt och helt sanslöst gott), snorkling, grottäventyr... ja himmel.


Men det är åxå en jäkligt lång å trång resa dit. Otrolig trafik, mycket skräp i hörnen, jobbiga försäljare (en del på klingande göteborska, skånska, eller vad som passar för stunden. "Billigare än Ullared" har dom lärt sig säga!) Kåkstäder med plåtskjul, sexturism osv.


Likväl älskar jag det och vi kommer helt klart att åka tillbaka en 3e gång. Fast jag är väldigt sugen på USA igen däremellan. Key West igen. Eller... San Fransisco-Los Angeles?!


Iaf, första stranddagen blev lite dramatisk; Det var skyhöga och sugande bränningar, med rejäla underströmmar. Skithäftigt och skitfarligt! Strandvakterna sprang med både visselpipa o till slut megafon för att få upp turisterna när de värsta vågorna kom. De berättade att 4 turister (!!!) drunknade den dagen på just vår strand! Sanslöst! Vi såg en kraftig, äldre man som de släpade upp ur havet, men han klarade sig...


Lite Thai-bilder (snott friskt av Emil å syrran)!

Vår frukostutsikt från hotellets matsal -inga väggar behövs här:

  

Poolen:

  

Badar med hungriga småfiskar. de nöp mig i låren, därav ngt hysterisk min...

  

Det här är SEMESTER: Cocos-shake på stranden: 

Havet nedanför hotellet, som klättrade på klipporna. Vi hade 72 trappsteg uppåt fr rummen;)    

Buffé på båttur:

      

Lilla Paradisebeach, restaurang i sanden:    

Några små Thaikompisar:

     

SeaCave-canoe, ett hisnande äventyr! Har ALDRIG varit med om, att ligga totalt platt i en gummikanot och pressas igenom grottor så trånga, att grottaket stryker typ 2 cm över ansiktet... Jag överdriver INTE! Inget för folk med cellskräck!! Väl inne i de små lagunerna kändes som en annan värld, jag hade inte blivit förvånad om det kommit flygande dinosaurier över klippkanterna... det kom dock inga, men väl ödlor, tukaner och apor!

     

Här är det trångt, men dock gott om plats i jämförelse med de minsta passagerna...

    

 Lyckosymboler:  

Nya blommor varje morgon vid hotellreceptionen:

   

Detta är Anja som gått i barndom; Jag ÄLSKAR vattenpölar med konstiga djur i! Klipporna vid havet nedanför hotellet bjöd på små bassänger med en mängd kryp att studera: Sjöborrar, krabbor, yngelkammare med olika små fiskar, skithäftiga slamkrypare och LYCKA: En muräna-bebis!! Ca 20 cm var den väl och bråkade med krabborna i sin lilla pool;) Dålig bild, men ni ser va?

    

  

Thailand, vi kommer tillbaka!

Av Anja - 4 februari 2011 11:02

Japp, helgerån tycker somliga...

Sånt ägnar jag mig gladeligen åt, om det i mina ögon sker en förbättring. Så nu är den målad i antikvit (40 glans) -Äppletskänken. kommer att behöva måla de släta ytorna på framsidan ytterligare en gång, det blir slipning, grundning och 3 (!) täckstrykningar. Men shit så fint det blev. Har så klart inte satt dit alla beslag än, men här kommer bilder:


På G:

  

Var ju tvungen att zooma in nya tapeten åxå. kolla även 40 cm hög golvsockel. Perfekt hundhöjd!

  

Nästan klar!

    

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards