anjasflock

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2011

Det viktiga

Av Anja - 12 oktober 2011 14:09

Det är en strålande vacker höstdag ute, jag är ledig hela dagen och kvällen och får inte mycket gjort. Ensamma dagar är sköna ibland, men ger även mycket tankeutrymme... Jag har en klump i halsen, det känns fysiskt svårt att andas och jag kan förbanne mig inte ta mig för NÅGON hundträning utan att börja gråta.


För inne i matrummet, i en jävla komposthage ligger en liten ledsen Stålmus och undrar, varför hon inte får vara med längre... Det är en helt överväldigande sanning, att hon är trasig för resten av livet. Att allt som vi jobbat för och gjort tillsammans, kan vara över. Att inte veta om hon någonsin mer, ska kunna glida på magen över gräs å timjan som en flundra över sandbotten, med blicken stadigt fäst på fåren i fjärran... Att jag högst troligt aldrig mer kommer stå på startlinjen med en luftskällande liten virvelvind runt fötterna... En glad liten lus, som visserligen inte är min största star på banan -men ack sååå lycklig!


När vi tävlade i Karlskrona i somras, tog jag min lilla flock och gick en promenad genom ett underbart skogsparti. Tävlingslarmet försvann i fjärran och kvar var solen, fåglarna, den varma luften och tre lyckliga bordercollie, som lösa och stormande tog sig an klippblock, omkullfallna träd och spännande kullar. Jag vet att jag tänkte på hur underbart fint litet gäng hundar jag har, hur mysigt vi hade det och av ren å skär livslycka hade jag lipiga tårar i ögonen.


Sen gick vi tillbaka och Jaffa å jag satte äntligen tredje nollan i agilityklass 1 på en klurig bana. Uppflyttad! Lycka! Det var hennes sista tävling...


Tänk, jag kan med nöd och näppe minnas det loppet och just den banan -hur underbart det än var, att efter 2 år lyckas...

Däremot, känslan i hjärtat och synen av tre glada bordercollies på skogspromenaden, den känslan kan jag plocka fram ur minnet som vore det alldeles nyss.


Och det säger väl något... om vad som är viktigt.

 

 
ANNONS
 
anna

anna

12 oktober 2011 16:33

åååå vännen jag tänker på er!! Finaste stålmusen! kraaaaam

http://www.annas-funderingar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Pernilla & Hedda

13 oktober 2011 08:44

Usch vad det kniper i hjärtat när man läser det du skriver om Jaffa. Jag kan bara föreställa mig hur tufft det känns. :(
Tycker i alla fall att det är trevligt att du bloggar igen eftersom jag gillar att läsa din blogg med alla fina bilder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se