anjasflock

Direktlänk till inlägg 28 december 2013

Tävlingsåret -13

Av Anja - 28 december 2013 16:33

Agilityåret 2013:

Ja, det har varit ett annorlunda agilitytävlande i år...

Plötsligt tävlade jag inte klass 3 längre, i alla fall jagade jag inga SM-pinnar eller listpoäng. Bara lite lättsamt hoppklass 3 med Chili, utan annat syfte än att vi skulle ha kul. Och det lilla vi gjort, Chili och jag, HAR verkligen varit kul. Det har kännts aningen konstigt att vara så avslappnad och på något sätt satsa utan att ha något viktigt att förlora. Jag hoppas att jag kan ta den känslan med mig i framtiden! Jag tror den är bra för mig, nämligen.


Vad gäller Qvicka, startade vi säsongen urdåligt. Massor med rivningar och en småtokig hund. Hon behöver tävla mycket och frekvent, för att fungera optimalt, tror jag. Och kanske framför allt: TRÄNA!! Fast vi har en bana utanför dörren, så blir det allt för sällan. Det har helt enkelt kännts lite viktigare att förkovra mig (oss) i vallningen. Egentligen är det synd, för damen är väldigt, väldigt duktig! Kvick som en liten vessla och vill så mycket, jag tycker verkligen hon har talang och emellanåt känner jag att den slösas bort.

I vilket fall är lilla Q uppflyttad till 2:an i både hopp o agility. Där startar säsongen, tävlingsåret 2014. Kanske försöker vi komma iväg på något fler tävlingar nästa år, men oj vad svårt när det hela tiden krockar så med vallningen... 


Vallningsåret 2013:

Vad kul det har varit! Både jag och hundarna har lärt oss massor! Qvicka startade med buller och bång genom vinst i Ik-1 på 94 poäng och vi fick ihop tre vinster och två första pris i Ik-1. 8 placeringar i topp tre sammanlagt på 13 starter i "ettan" På rankinglistan till Unghundscupen slutade vi 2a, det var lite kul, tycker jag. Lika bra att placera sig bra där, eftersom själva Unghundscupen sedan gick i Ik-2, något som jag trodde skulle bli för svårt.


På vår första start i Ik-2 fick jag lite hicka -det var en stor bana!! Och svår. Lilla Q sa; Här finns ju inga får?? Jag hjälpte henne genom att springa som en tok ett par hundra meter och skicka om, sedan klev vi av banan. Nästa dag, på samma bana, försvann hon som en liten prick i fjärran och kom så fint hem med fåren -vilken känsla!! Det gjorde nästan inget att hon tog slut sen och inte orkade fråndrivningen, jag var helt enkelt skitnöjd med hämtet!

Vi gjorde ett bra jobb sedan, på Unghundscupen, med dagens nästbästa hämtpoäng (47). Fåren gav ingenting gratis och vi trocklade oss runt med en grindmiss och någon stor sväng. Vid delningen tappade jag huvudet alldeles och glömde bort den jäkla delningsringen. Tappade ut får och var allmänt slarvig! Den enda luckan vi fick tog inte Qvicka och så tog tiden slut! 64 p utan delning/fålla och vi slutade på en 14 plac av 34. Jag hade bara behövt typ 7-8 poäng på de momenten till vinst. Om inte om, ni vet...


Vi startade två Ik-2 till på Gotland i oktober och kom i alla fall runt en gång med 74 p. Vi lär oss! Jag upplever att Q haft lite för dålig ork för långa fråndrivningar och att vi inte varit helt färdiga, men känner ändå, att vi verkligen behöver prova för att lära oss våra svagheter. (Och styrkor!) Med Qvicka känner jag mig alltid trygg, jag får liksom inte hjärtsnörp av att köra henne och hinner tänka.


Annat är det med mamma Stålmus! Där hinner man knappt andas... Faktum är att hon går bättre på stora avstånd, som i Ik-2, än med mig i hasorna. Hon coolar ner sig lite, när hon får mycket eget ansvar. Därmed inte sagt att jag kan stå som åskådare och låta henne glida runt, jag måste vara med i varenda steg. Puh!

Alla våra resultat finns på klubbens sida på Vallreg. Bara att skrolla ner en liten bit: http://vallreg.svak.se/c_clubs.php?MENUSELECT=15&CLUB=15&RESULTS=1


Träningstänk:

Med Jaffa är det enkelt, vi behöver bara fortsätta slipa på flanker, tempoväxlingar och lugnet i närarbete. BARA! HAHAAAA!!! Och för Q gäller det att bli tryggare på långt håll (vilket redan visat sig bli bra mycket bättre!), att öva upp lite med "Gå eller dö-attityd!" (Också bättre!!) och... tja... sen kör vi!


Nu ska vi bara klara av detta med eventuella valpar också, komma i form och sedan köra så många Ik-2 vi kan och orkar.  

Nedan: Tänk, förra året kom vi knappt runt banorna i Blekinge... I år vann vi hela meetingpriset med en vinst, en andra plac och två tredje placeringar!

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se