anjasflock

Direktlänk till inlägg 4 juni 2014

3 månader

Av Anja - 4 juni 2014 18:30

Idag, den 4 juni, fyller Piratkullen tre månader!

Grattis på er, sötnosar! För Davids del, firades det med en liten svängom i 25:an -ingen film tyvärr. Det blev lina på, jag känner att han har så jäkla mycket spring i tassarna att jag inte vill låta det eskalera. Fåren skötte sig bra, när de märkte att matte hade lilleman under kontroll (nåja) och blev lite mindre springiga.


Det är ju en konst i sig, att låta en sån liten träffa får i lina, utan att varken påverka för mycket, eller plocka bort braigheter. Små tendenser syns redan: Hyfsat lätt att släppa i sidled, stor känsla för att hålla djur (mot staket) och läsa djuren (förutseende), ganska bra avstånd och sätter/lägger sig med koncentration när han känner att fåren är under kontroll. Vänster är ett väldigt bra håll tycker han. Lite stissigt när jag testade att hålla djuren åt honom, då kommer han för nära (inga bitförsök) och det blir farligt -han är ju bara en liten bebis. Vill inte riskera att han blir trampad eller stångad.

Så vi nöjde oss med att inse att man kan GÅ efter djur, tassarna måste inte springa.

Det är häftigt hur han själv redan känner av, att kunna hejda fåren bakifrån genom att gå ut åt sidan.


Ja, fö finns en del att berätta om kennelhosta, trädgård, damm, uteblivna agilitytävlingar osv. Men jag nöjer mig med en liten bildkavalkad. David fick en valporbee med hundgodis inuti och såklart snodde mamma Q den omgående:


Mamma! Den fick ju JAG!


 

Den e min juuueee!

 

Mmmmmmiin...

 

GE TILLBAKA!!!!

 

Mitt gnag.... släpp!

 

Hjälp?

 

HA!

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anja - 16 februari 2017 10:40

12-14 maj är det dax igen! Välkomna till öland och såklart Bläsinge bygata på vårfest. Här hemma håller vi som vanligt Öppen trädgård, med både fiskdamm, sköldpaddsdamm och lilla gölen, full av grodyngel. Här finns även kryddgård, stenläggningar, l...

Av Anja - 23 september 2016 14:26

Konstnatten fredag den 30 september kl. 19-24: Nattvandring i dammträdgården. Medtag gärna ficklampa! Vi bjuder på en mysig rundtur bland dammarna i skenet av marchaller och ljusslingor.   Lördag den 1 okt håller vi Öppen Höstträdgård...

Av Anja - 18 juni 2016 09:31

Välkomna till Bläsinge bygata och Norra Möckleby på öppna trädgårdar, konst och konsthantverk! Självklart håller även jag öppet, med trädgårdsinspiration, betongkrumelurer, dammar mm. Vi hade massor av besökare under Spirar-dagarna, så jätteroligt....

Av Anja - 25 maj 2016 19:30

Ja hej å hå, nu är det dax igen..... Jag trädgårderar och gjuter betongkrumelurer för glatta livet. Försöker passa in hunderi och valpbestyr samtidigt. Så roligt och så självpåtaget jobbigt! Puh!   Varmt välkomna till Bläsinge 27-29 maj! Här är f...

Av Anja - 21 januari 2016 14:28

Det har varit ett händelserikt trädgårdsår och tack vare en engagerad och händig man, har vi genomfört ett par drömprojekt! Per byggde färdigt det nya staketet mot vägen och en ny gånggrind. Himmel så bra det blev!!     Innan Öland Spirar, bestämd...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se