anjasflock

Senaste inläggen

Av Anja - 14 maj 2013 21:01

Ojojoj, förra veckan minst sagt... kaotisk!

Massor att fixa klart med inför Öland Spirar, fast roligt sådant! Och så plupp, bestämde sig ju Jaffa för att valpa hela långa natten till tisdag morgon, onsdagkväll hade jag agilitykurs efter att ha varit vaken i 48 timmar och under dagen anlände mina böcker från tryck! På torsdagen drabbades Per av hjärtinfarkt och det blev till att, något chockad, grejja färdigt ensam här hemma. Orolig natt kan man ju säga... Fixa vidare hela fredagen och besöka sjukhuset. Sen... kom helgen!


Per fick komma hem på lördagen -tack o lov!!!- efter kärlsprängning som gick bra.


Men, vilken helg det var! Tack snälla Cilla, Lina å Robban som var här och hjälpte mig och tack alla som kom! Så otroligt ROLIGT det var!! En hel busslast från Stockholm kom och sedan var det igång. Strid ström av folk hela dagen! Sålde böcker, pratade trädgård och måleri och damm... Vältrade mig i egoboostande ord om hur vi har det! Så kul! Solen sken åxå, det tackar vi särskilt för! Jag slänger upp bilder från utställningen -färger och ljus är nog inte helt hundra rätt, men det får duga!

             

ANNONS
Av Anja - 8 maj 2013 09:27

Det är bara helt tyst i omgångar i Bläsinge nu. Helt ljuvliga små ljud från valprummet förgyller tillvaron. Nöjda små grymtanden, varvat med tvärarga skrik, när spenen blev upptagen, eller mamma Stålmus tycker det är dags att tvätta valpmagar...

Har påbörjat funderingarna kring valpköpare. Vad svårt!! Två små hamnar ju med allsäkerhet precis i närheten -underbart att kunna följa dem på nära håll! Sen återstår att se om någon tikspekulant kan tänka sig en hane...


Gänget tuttar å sover. Tre killarna på rad från vänster!

 

Mörkaste hanen:

 

Den enda med bred "jaffa-bläs" , en tik:

 

ANNONS
Av Anja - 7 maj 2013 09:51

Natten till idag, 7 maj, fick Jaffa fem små valpar.

Tre hanar och två tikar. Ser vid en snabb anblick ut som trefärgade allihop. Hanarna är ganska mörka i ansiktet. Alla livliga och pigga. En sjätte pojk kom på efterslänten och föddes död -så otroligt slösigt det känns. Lille vän...

Han ska få komma i jorden nu, sedan ska jag försöka vakna mig lite. Eller nåt.

 

Av Anja - 2 maj 2013 08:59

Årets valltävlingspremiär avklarad!

Efter den totalt urdåliga agility-årspremiären, kändes vallningen bra mycket bättre och tryggare.

Skånes VK bjöd på mysig, avslappnad stämning, trevliga människor och sjysst väder! Dessutom stod vi med HugoHusbil under tak och med utsikt över tävlingsbanan -de ni!


Härligt öppet, lagom böljande fält med toppenöversikt. Fåren var ungtackor av päls, på lördagen med ngn äldre tacka i varje flock. De var lätta på fötterna -skojiga att valla på och en utmaning.

Qvicka hade startnummer 4 och vid genomgången pratade alla om det starka draget till hanteringen och om hur springiga de var. Jag blev till slut skitnervös av detta med hur svårt det skulle bli. Herregud, vad gjorde vi där? Men nånstans vet jag ju, att lättfotade får passar Q rätt bra...


När de tre hundarna före mig körde syntes lite vad folket menade. Hundarna var tvungna att hålla STORT avstånd och även på detta avstånd, var fåren väldigt lättsvängda. Men de hade BRÅTTOM, kutade en bit och så tvärstopp, vända upp, titta på hunden och så igång igen. Framdrivningsgrindarna missade många då djuren tryckte vänster förbi och det blev ganska knyckig vallning.


Jag hade en plan när jag stod vid stolpen: Vänsterhämt, låta henne stanna kort om hon ville (dvs i draget), ligga på vid varje steg och hålla kontakt med både röst å vissla. Hela tiden. Nu jäklar.

Qvicka går ut toppenfint, stannar perfekt i draget och gör ett skitbra upptag. Jag är beredd, nu rusar e snart. Men döm om min förvång, när flocken kommer i rask trav och Q tar styrning och håller dem spikrätt på linjen heeela vägen till stolpen...?! Det blev så lugnt och bra att jag blev helt förvånad och ta mig tusan om jag inte kom ihåg att hjälpa henne hela vägen runt åxå, med rätt signaler och allt. (Jag blåste inte fel EN enda gång på hela helgen, de ni!!)

Det enda riktiga stoppet fick vi runt stolpen, där började de leta flyktväg och det gällde att passa dem varje steg runt. Men så vidare och iväg. Hej å hå, fint gick det. Travtravtrav... Bara sådär, liksom. Jag hann till och med tänka TRÖNINGSmässigt och ropade in Q när hon blev för vid.


Vid delningen blev jag spänd å lite nervös, hade ingen riktig plan. Lyckades dock stanna upp, samla ihop mig å andas ett par sekunder, innan jag tog tag i det. Qvicka lyhörd och tålmodig. Pillade lite, de börjar röra sig liksom på linje, hittar ett litet hål, trampar till och tjoff poff in med hunden. Full pott!


Fållan tog lite tid. De skulle INTE in. Duktig Q parerade upp blixtfort när en tacka gjorde en tjuvrusning! De försökte även ngn gång rusa förbi mig, men vad faan, sista momentet -INGA varv runt fållan nu tack!! Skit det var som att stå på glas och till slut gav de upp och gick långsamt långsamt in. In i det sista tittade en tacka efter möjlighet att smita utanför... Svettigt!! De som inte känner mig, tyckte nog det en konstigt förare som gjorde grodhopp när väl grinden var stängd bakom rumporna! Men lycka, vilken duktig vovve och vad jag kände att JAG var duktig åxå. Bara en sån sak! Bästa rundan vi gjort och det räckte till seger!  


Utgång 20/20
Upptag 9/10
Framdr 19/20
Fösning 19/20
Drivning 9/10
Delning 10/10
Fålla 8/10


Summa: 94 p (Hämt 48)


Söndagen bjöd på än mer utmaningar: Lika springiga (men ROLIGA!) får, dock nu var det liksom rejält drag åt två håll i starten, plus att första fösbenet låg rakt mot uttagsfållan och dit hade de brådis!!

Även nu hade jag en plan och bestämde mig att skicka vänster igen. Men nu stannar Q något lite kort, antagligen kände hon draget till utställningen som låg precis till vänster. MEN, där hon ligger står hela flocken på span högerut -mot uttaget. Fasen! Visslar henne lite lite till åt vänster. Hon har ett superfint djup bakom, så de märker henne inte ens, tills hon kommer och då försöker de dra hö. Men där är Q och styr upp! Duktiga fina hund, ingen travtrav idag, nu är det galopp hela vägen. Vi hinner ändå med och styr upp bra, även om hämtpoängen blev sämre (42), så känns det att vi klarade en större utmaning riktigt skitfint!

Rundningen vid stolpen ger ju inga stilpoäng tyvärr, för det var en supersnygg sådan, om jag får säga det själv;) Sen iväg rätt i draget mot grindarna. Fåren sätter fart och det hjälper ju inte att stoppa hunden, de springer ändå.

Här nånstans börjar jag känna mig stressad (dumt!!) och min plan att låta Q ligga ute på högerflank håller nästan hela vägen. Det känns dock att hon tappar kontakten med djuren och jag kan inte riktigt göra nåt åt det.

När vi sen ska vända flocken vänster genom gindhålet, skickar jag för tidigt. Min plan var att bara stoppa upp lite för att få en tajtare sväng, så onödigt! Nu vänder hon flocken istället så de går förbi grinden till vänster. Jag försöker hinna styra upp men det resulterar bara i att Q hamnar kl 21 och fåren skjuter fart i draget igen. Här känner jag att det bara blir stressigt och fel, så jag låter Q fortsätta vä upp och få stopp på flocken. Ta kontroll. Sedan tar jag tillbaka, låter henne putta dem bortåt en bit igen och kallar in. Bryter.

Jaja, om inte om...


Glad å lite nöjd ändå, över en toppenlydig hund och inga felvisslor och ett fintfint svårt hämt.

Elisabeth med duktiga Wille fick vinna istället, på suveräna 88 poäng!


Alltså, nu vill vi ju bara fortsätta träna, utvecklas och tävla! Men... nu väntar valpar, bokrelease, utställning och öppen trädgård...

Helgens småstjärnor, kusinerna: Wille och Qvicka

 Av Anja - 26 april 2013 08:49

Pers son Axel var här och hjälpte till igår. Härligt med en anläggningsslav för en dag!

Vi slet hela dagen i strålande sol och fick iordning en hel del. Ffa den första "stödmuren" runt kullen där lusthuset står. Det ska bli mur runt hela med någon form av trappsteg i ölandsflis upp och ALL grässvål ska bort. Sedan lägger vi marksten där istället. Skönt! Gräs är överskattat... Detta hinns dock tyvärr inte innan "spirar-helgen" utan får bli senare i sommar. Tror jag.  


Jag har många planer för att piffa min kryddgård, helst vill jag ha bort allt gräs där åxå och göra minst en rejält uppmurad planteringsyta. Duvorna har byggt sig ett nytt bo i murgrönan ovanför komposten, fel fokus men ni ser henne va?

 


Äntligen börjar det skimra i grönt både på agilitybanan och i kohagarna. Underbart!

 


Man måste inte ha sommarblommor, timjan i kruka är också vackert:

 


Per har fixat å tvättat alla trädäck, så skönt när allt är oljat och klart...

 

Av Anja - 24 april 2013 15:14

Puffar för Bläsinge och N:a Möckleby, 11-12 maj!

Känns lite halvtrist, att våren är typ 3-4 veckor försenad just NU i år, när jag ska vara med... Vi får göra det bästa av det hela och mina besökare får använda sin fantasi i trädgården istället! Kanske kör jag någon mer gång på egen hand längre fram i sommar också?


I vilket fall: Välkomna!

 


Av Anja - 18 april 2013 21:39

Tävlingssäsongen är inledd!

Det började bra med några skojiga dagar med vallhundsträning och agilitykurs, tillsammans med Jenny å fina lilla räcern Lillie. En beskäftig dam som ser superfin ut i fårhagen å går som ett skållat troll på agilitybanan:)

Birgitta hade fixat hit Jenny att hålla kurs -toppen kick-off! Vi fick bekänna färg och svagheter, lilla Q å jag, en regnig fredag. Det känns att vi inte har tränat i vinter vill jag lova! Och det märks, att jag inte haft någon som pressat mig på länge, jag har blivit långsam i bena. När jag väl kutar för livet blir Qvicka förvånad...


Agility 1 och Hopp 2 i Kalmar gick fruktansvärt dåligt! I agilityloppet rev Q allt som kunde rivas och jag kände att det liksom inte gick att göra annat än kliva av banan. I hopploppet var hon för laddad för att lyssna riktigt. Rev även här och det blev för svårt helt enkelt. Nåväl, vi hade iaf tur med vädret och nu är det TRÄÄÄNING som gäller!! Jag känner mig riiktigt peppad, det var länge sen faktiskt.


Vallningskurs:

Elisabeth hade fixat hit Zonja från kennel Hexgården, att hålla kurs en solig underbar onsdag. Zonja tyckte att Qvicka såg så bra ut att vi behövde lite utmaningar! Visst, bring it on! Precis vad jag ville ha; Ge oss uppgifter att lösa och behålla koncentration och fokus under tiden. Vi fick gå två luriga, kluriga banor. Jättekul! Sista banan med ett ganska långt dolt hämt, där Qvicka dessutom fokuserade på Elisabeth som gick iväg...

Jag skickade ändå för att testa oss och även om Q inte såg fåren höll hon ut till att börja med. Sedan blev draget mot E för stort och två ggr fick jag stoppa och skicka höger på nytt. Hon var dock lydig, lilla hunden och löste sin uppgift till sist. Fick hem fåren, med sned framdrivning å allt. Sedan körde jag från stolpen och även om Q var olydig några ggr (hurra!), tog hon korrigeringarna (ett högt Hey!!!) och gick åt rätt håll. Mao var hon styrbar på långt håll och klarade sig själv, mkt mer än jag trott! Det var drag på fåren och  vi fick jobba. Delning gick som tåget, vid öppna fållan var det dock stopp. Vi jobbade som tusan men bröt till slut. Trött Qvicka å mitt huvud var åxå slut, jag började vissla fel håll...

Avslutade dagen med att träna på att trycka/hålla får mot stängsel i 25:an. Qvicka var så fin där! Nyttigt för damen att få känna sig stark och trygg.


Jag åkte hem å kände mig helt enkelt väldigt nöjd. Skön känsla. Nu väntar IK-1 i Skåne den 27-28 april. Åh, vad kul det ska bli!


Avslutar med lite härliga kursbilder från agilitygrunder-kursen. Tack Christer Morat, som fotat:


Qvicka visar A-hinder, Anna-Lenas Gasa på bebisgungan, Vanjas söta lilla Mira ville aldrig sluta pussas och hoppa på gungan, Christers Tim på peanut-bollen:)

 

           

Av Anja - 11 april 2013 09:24

Hur ska våren hinna ikapp?

Eller blir det liksom vår och försommar samtidigt? Hur ska vi hinna få en fin försommarträdgård till Öland Spirar, om bara en månad? (11-12 maj) Nåja det är ju lika föralla. Men det känns extra sorgligt i år, när jag för första gången ska vara med å hålla öppen trädgård. Skit åxå. Fast, det är bara att på något sätt gilla läget och göra det man kan, liksom.

Vi har fortfarande 15 cm tjock is på dammen, även om den under dagsmeja blir porös. Tur att vi inte har fiskar än! Men vi hade hoppats kunna släppa i fisk till Spirar... Då måste den hålla minst 10 grader. Cillas doppvärmare kanske inte är en så dum idé?

 

Här runt lusthuset ska allt gräs bort (Halleluja!) och läggas marksten, samt byggas en liten mur runt och två stentrappor. Klart till Spirar...?

 


Och så här långht hade trädgården kommit samma datum 2007: http://anjasflock.bloggagratis.se/2007/04/11/120447-varstadning/


Så här ser det ut idag:

Också vackert men inte riktigt jämförbart med hur det SKA vara. Jag längtar efter krukor, överfulla av penseer!!!

     

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se