anjasflock

Senaste inläggen

Av Anja - 27 december 2013 18:41

Hur mår dammen nu på vintern?

Förutom att det är fult, mörkt, kladdigt av vissnande näckrosor och hela bryggan är inklädd med blå frigolit... Tja, det finns LIV i alla fall. Alla stora fiskar har hållit sig gömda i vinterdvala några månader nu. De som syns är ynglen, de verkar ännu aktiva! Och ryggsimmare finns det också gott om, som skrämda simmar undan när jag kommer nära för att titta. Jag går ju som bekant i barndom, när det kommer till pölar av alla de slag och jag kunde inte låta bli häromdagen, att fylla en burk med dammvatten, nån liten växt och lite skröfs. Det står nu "på tillväxt" i köksfönstret och ett sugrör av stål (tack Axel!!) är placerat i. Meningen är att jag ska blåsa lite syre i vattnet ett par ggr om dagen och se om det börjar röra på sig. Jag såg en pytteliten vattenloppa idag -om de förökar sig blir abborreynglen i kallvattenakvariet glada!

       

Jag hade rejält med slemmiga grönalger i akvariet för ett tag sedan, även en del trådalger. Men nu har jag gjort ett par delvattenbyten med kommunalt vatten från Färjestaden och algerna är helt klart på tillbakagång! Woho! Jag hoppas att jag får sålt lite yngel till våren, vill ogärna ta livet av dessa roliga små krabater! Levande föda är såklart det bästa de vet, rovdjur som de är, men räka står högt på listan också! Då äter de tills de storknar... Röda mygglarver är mumsigt, medan de vita slinker ner på nåder. Fryst artemia är ingen höjdare alls. Kräsna små typer.


Det ska bli spännande att se om jag kan komma över lite andra fiskar till nästa säsong: Elritsa, snorgärs (jo, de kallas så), europeisk väderål och nissöga står på önskelistan.ANNONS
Av Anja - 26 december 2013 18:10

Länge sen sist!

Det var ett tag sen nu (allt för länge) jag bloggade och känner att jag faktiskt vill börja igen. Det är värdefullt med lite retroperspektiv ibland. Julen är snart över för denna gång och vi har haft det riktigt mysigt, även om det var första julen på 14 år utan en liten beige hund med lång nos i huset... Jag är dock övertygad om, att på sitt eget vis var hon med, sniffade på julskinkan och sprang med oss över alvaret på Juldagspromenaden till Dröstorp.  Lilla fina Ellen!


Huset har varit fullt, Pers syster med döttrar och Katja, Nils och Isak. Å så både Gustav och Axel! Kul och lugnt och skönt! Precis som det ska vara. Dessutom: En GRÖN jul!! När hade vi det senast? Vi har kunnat VALLA!

Kolla in fotot; Så himla fint med gräs för tassar och klövar! Bara att passa på att njuta så länge det varar.


Lisa med Flash och Z:

 

Årets lilla gran
  

Årets julknäck under uppätning och... hm... lite lös. Typ.
 


Jag återkommer snart med summering av ett spännande vallningsår, spännande valpplaner och livet som det tedde sig 2013... Vi hörs snart igen!
   

ANNONS
Av Anja - 11 december 2013 15:37

Torsdag den 12 december!

Då är det julmarknad på Ölands Köpstad i Färjestaden: Cilla och jag kommer att vara på plats från kl 14.00 med fårskinn och mina böcker. Dagen till ära är det julklappspris på böckerna, 100 kr!

Välkomna!!


Ps. Sen ska jag verkligen kicka igång bloggen igen.

 

Av Anja - 4 september 2013 13:22

Imorse var det magiskt stilla, soligt, septembertyst och varmt!

Även om dammen är full med eländiga trådalger just nu, är vattnet klart och sedan augusti är det åter livat med både trollsländor och diverse vattenkryp. De har inte synts i sommar, men kommer tillbaka nu? Dykarbaggar, buk -och ryggsimmare osv.


Ryggsimmarna är lite läskiga tycker jag! Riktiga rovdjur, som även sticker människor om man får dem i handen. Hu! De tar säkert för sig av ynglen, väl bekomme! Här, en länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4n_ryggsimmare


Mycket sötare är då de små harmlösa buksimmarna! I morse, då jag fikade på bryggan, blev dammen formligen invaderad! Det flygdök från skyn i hundratal! Jag höll för kaffekoppen till slut. Idarna vaknade till, herregud, någon kastar MAT i dammen! Lite dåligt samvete har jag allt, skulle ju tillägna vattnet alla kryp... Men säkert 85% av alla små klarade sig undan, bara de fortfort simmade in bland växter eller näckrosblad. En liten landade PÅ ett blad och blev genast attackerad från alla håll av skräddare som satt där. Den lyckades dock sprattla sig till vattnet. Puh!

 


En liten landade framför mig på bryggan, visst är de söta:

 

Här en id som känner lukten av fiskfoder som råkat hamna otillgängligt:

 

Jag fann en trollsända död i gräset, med vingarna täckta av morgondagg:

   

La henne i dammen och först gjorde skräddare tappra försök. Snart tog abborrar och id över och allt som blev kvar, var två sorgliga små vingar på vattenytan:

   

En liten sparv gör morgongympa:

 

Av Anja - 27 augusti 2013 15:24

Välkomna till Må-Bra-mässa på fina Eksgården i Gårdby, på Öland!

31 aug-1 sept!


Jag kommer att vara med och sälja min bok under söndagen. (På lördag tävlar jag agility på Ölands BHK)

Mässerbjudande: För varje köpt bok, får du ställa en kort fråga och dra ett tarotkort!


Arrangörer är Anita o Lasse Rydström.


Program:

Entrè 50:-, flera vinster på entrèbiljetten
Prova-på-behandlingar och föredrag
Claire-Anne sjunger visor under helgen...
Restaurangen och Café öppet.

Föredrag lördag 31/8 2013
10:00 Anita Rydström Astrologi
11:00 Marie Nilsson Kundalini Nyckeln AB - Från Stenkul till Kristallklart
12:00 Lasse Rydström Stor-seans
13:00 Magica dansar
14:00 Pehr Trollsveden Tidigare-liv-seans
15:00 Tina Ribbershed, Harmoniqa Lev med Änglar i vardagen
16:00 Börje Magnusson Livet efter döden

Föredrag söndag 1/9 2013
11:00 Monica Nordin - Bemer Madrassen
12:00 Pehr Trollsveden Stor-seans
13:00 Börje Magnusson Livet efter döden
14:00 Lasse Rydström Ängla-seans
15:00 Pehr Trollsveden Öppna dina mediala förmågor
16:00 Zoê Öland Be an Attractive Magnet - din inre
skapande kraft


   
Av Anja - 29 juli 2013 10:25

Välkomna hem till oss på Bläsinge bygata!

En fin och mysig dag utlovas. Här hemma håller jag öppen trädgård, utställning och bokförsäljning!

 

Av Anja - 22 juli 2013 11:04

Ja, vi har haft fint sommarbesök i trädgården de senaste åren, faktiskt.

Ett häckande par ringduvor. I år har de flyttat runt lite och nu de senaste veckorna byggt sig ett nytt bo, i ett av äppelträden vid altanen. Där sitter de och gullar med varandra, urmysiga och lika kära som vanligt. Inte tal om falnande glöd, där inte!


De (och mängder med andra fåglar) uppskattar dammen. Man kan fågelskåda i trädgården! Jag har fått plocka fram min gamla fågelbok -det dyker upp små pippisar som jag inte har en aning om! Duvorna var väldigt försiktiga i början, nu vågar de dricka även om jag sitter i närheten. Skygga är även koltrastarna. De sticker direkt vid minsta rörelse...


Dammen är en riktig tidstjuv, vid vackert väder kan jag ligga på bryggan och glo i en evighet... Jag väntar på solen idag -sen kommer lite bilder på näckrosor och den blå pontederian, som premiärblommar! Under tiden får ni titta på Pers fotande:

       

Av Anja - 18 juli 2013 08:50

Dax att presentera valparnas nya familjer!

Alla ungar har hamnat i aktiva hem, med tävlings/vallningsambitioner och jag är så glad för mina valpköpare  

Det var riktigt jobbigt ett tag när de åkte, en efter en, samtidigt väldigt pirrigt, hur ska "allt" gå... Kommer de små att leva upp till förväntningarna? Är de helt ok med mentalitet, höfter, bogar, testiklar, ja allt som kan tänkas bli tokigt? Man kan bara skapa bra förutsättningar, sedan lottar ändå naturen ut lite högvinster och nitlotter... Jag hoppas vi alla är vinnare!!


Rapporter har trillat in och valparna är galna och på. Inga duvungar, flera verkar riktigt självständiga -på gott och ont. Alla verkar ha bra kamplust och äter bra. Jag vet mer efter ikväll, då kommer iaf tre av ungarna och hälsar på. Längtar!

Alla har börjat träna lite smått och gott -mest Stikkan då- som for till Finland för att bli tävlingshund i sök/spår och lydnad.


Z bor med Per, Birgitta och hundpolare i Kalmar och ska bli Pers första largehund på agilitybanorna. Fast han har ju tävlat med Jaffa innan, så helt ovant blir det ju inte! Per tävlar tidigare med både small och medium på SM-nivå.

Jag har fått förtroendet att köra lille Z i vallningen, minst gk vallhundsprov ska vi ju ha!

 


Mingla är halvfodertik hos Lina, Robban och hundkompisar i Färjestaden.

Hon kommer främst att köra agility och vallning. Husse är ju redan inbiten vallentusiast och äntligen får han Lina med sig ut i hagen! Lina körde lag på SM i år, nu kommer nästa stjärna:

 


Min egen lilla hjärtefavorit, Nikki, for med Tammy, Chrille och storebror Jamie till Enköping. Chrille är en jätteduktig vallhundsförare med stor vana och flera bc, nu får han konkurrens av Tammy och Nikki!

 


Flash har jag haft ögonen på från början. Den killen har koncentration... Jag vet inte varför, men liksom känner på mig att han blir läcker i hagen. Han bor i Kosta med matte Lisa och hundpolare Leo. Lisa ska tävla agility och är hopplöst vallningsbiten;) Nu har hon en blivande vallare!

 

Stikkan for till Tammerfors med Sari, som tidigare tävlat Finska Mästerskapen i sök med flera pallplaceringar och VM i lydnad med en fjärde plats som resultat och tagit både bruks -och lydnadschampionat. Sari har även godkänd vallhund som mål. Både spår och sökträning är redan i full gång med lilleman.


 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se