anjasflock

Senaste inläggen

Av Anja - 27 juni 2013 11:10

Early Mornings Eleganta Ellen, 1999-2013

Finaste prinsessan, haggan, terapeuten, agilityhunden... fick hjälp över Regnbågsbron torsdag den 27 juni. Hemma i trädgården, i solsken och omgiven av alla i gänget. Det var dags nu. Hon kändes inte riktigt nöjd längre. Ville inte vara med. Inte ligga å gotta sig i solen, inte bli kelad med. Bara äta och sova. Helst inne, efter ett oändligt vankande fram och åter. 14,5 år tog ut sin rätt till slut. Jag orkar inte skriva så många ord just nu. Bara att vi är så tacksamma över att hon funnits i våra liv och för att hon lärt mig så mycket. Det är ett stort hål i vår familj just nu.


Ellen, ska vi köra lite rapport en sista gång? Gissa vilka som springer med dig på sträckan? Sammie och Tito! Jo, det är sant!! Och gissa vem som står mottagare på B-stationen?? Din egen Leffe!!! Med korv å knäckebröd!


Okej, till startlinjen. 15 sekunder. 10 sekunder. 5, 4, 3, 2... Sänd!


Marsch! (Spring som vinden nu, jag lovar, det funkar!)


       

ANNONS
Av Anja - 19 juni 2013 15:23

Bara två veckor kvar till leverans. Jag ser en tom valphage framför mig och börjar nästan grina av bara tanken. Mina små    En god tröst är dock alla goa, ambitiösa valpköpare och att tre puppar i alla fall hamnar i närheten. Sedan kommer jag ju dessutom att få träna Z på får -riktigt, riktigt kul att köra upp en bc-kille som omväxling!

Lilla mörk kommer att resa långt bort, ända till Finland, om bara båda stenarna finns på plats!

Här kommer lite bilder!

E.O Black Velvet, som ska bli halvfodertik hos Lina å Robban i Färjestaden:

     

E.O the Trooper, ev finsk medborgare och isf kommer han att tränas i både bruks, lydnad och vallning...
 


Ellen är måttligt förtjust:

 

Meta Karlsson har fotat bilderna nedan!

E.O Jumpin Jack Flash, ska bo hos Lisa i Kosta, till hösten Växjö:

 


E.O Sharp Drezzed Man. Pers å Birgittas nästa agilityhund och lite "min" vallhund, med hemort Kalmar:

     

E.O Nikita ska bli vallhund och avelstik hos Tammy å Chrille i Enköping:

     

En till på Trooper:

 


Och lite trötta....

 
ANNONS
Av Anja - 13 juni 2013 11:58

Det går alldeles för fort!

Knappt tre veckor kvar av kryllande små valptassar här hemma... Har fått underbara valpköpare, men det känns ju ändå i hjärtat. Ojoj.

Det händer massor nu, de utvecklas i rasande takt och i otakt! Spännande. Lilla nallen, Z, har blivit lite mjukare i sin framtoning. Älskar numera att gosa å oussas lääänge. Han är en av två, som är FÖRST fram och leker med skramlande ölburkar. Pang på bara. Mörka hanen: Från att ha suttit och stirrat ut mig (Vad ÄR det för särskilt med människor egentligen??) till att hoppa upp å pussas, vilja vara nära. Men tar många egna små turer. Stiliga hanen: Hittar på egna människolekar, man smyger, måttar, tar sats och så HOPPAR man upp mot ansiktet å placerar en smällkyss! Han är lite mer eftertänksam vid nyheter. Tar det i sin takt. Men det är nåt med blicken... Så oerhört fokuserad...


Tikarna: Lilla vit, Nikki: Pussar ihjäl folk! Mest social av alla -väldigt väldigt lik Jaffa i sättet. Men åxå PÅ, svansen upp och tjoff på bara! Mörka tiken, Mingla (?), självständig och klart busigast med människor. Snabb som en vessla i kroppen, älskar att bära runt på saker...


Lite blandad kompott på de små, 5 veckor i tisdags:

                   


Och Linus student i tisdags. Fina killen!

     

Av Anja - 3 juni 2013 07:30

Det var så väldigt varmt å skönt igår, att jag vågade släppa ut ungarna på baksidan en liten stund. Världen var stor och spännande! Stenläggningen var riktigt varm och där knoppade de ganska omgående. Man blir trött fort när man är liten...

                 

Av Anja - 31 maj 2013 13:26

Är det sant??? Är det REDAN den sista majdagen?? Nääääääääääää!!!!!

Ok, nu lugnar jag ner mig å ger liten bildrapport:

Paddynglen i dammen växer så det knakar och alla blåid plus guldsutare lever än. Utan utfodring!    

Även puppisarna växer så det knakar. Snabba, kavata och bråkiga små ungar  

                   

Det är en helt fantastisk upplevelse att få följa de små dag för dag och jag har gott hopp om att de kommer att tillföra hundvärlden något alldeles extra bra, med nya toppenhussar å mattar!! Det är inte klart än, vem jag sätter ut på halvfoder och övriga är inte bestämda. Svårtsvårt, men spännande!


Det är en härlig tid som nästan får mig att glömma alla elakheter som strömmar mot mig från en vallhundsinstruktör i skogarna på andra sidan bron. Eller vad sägs om att hon inför helt nya, okända kursare lämnar en osande svada över mig som person och säger att jag, istället för att göra mig av med min fina Stålmus då hon skadade sig, lägger henne i valplådan för att tjäna pengar??!!

Man kan ju bli ledsen för mindre och det är svårt att inte vara grymt frustrerad. Jag anser mig vara en väldigt socialt kompetent och trevlig person och är hemskt ovan vid att någon tycker så illa om mig... Men allt har en mening och nåt ska jag väl till slut lära mig. Kanske mest av allt att ta det med en axelryckning. Livet ska levas skojigt, eller som en vän så klokt sa: det handlar om att optimera lyckan i sitt liv!  Tja, dåså. Jag är där.


Mera lycka: Min trädgård! Och boken, som jag får så helt underbar feedback på! Tack alla ni därute!!!!!!

   

Avslutar med en länk på Qvickas båda pinnlopp i Linköping, som slutade med uppflyttning:

Av Anja - 20 maj 2013 17:32

Vilken härlig och hemsk dag.

Startar med måndagsfrukost tillsammans med Cilla com vanligt. Per åker till jobbet efter en veckas (bara!!) sjukskrivning efter hjärtinfarkten. Skojig tarotsession avlöses av en spännande tidningsintervju som ska handla om jubileumen med både Butik Nyfiken (15 år!) och Full Fart Hundkurser (10 år!), samt boksläppet.


Valparna har öppnat ögonen och det är tydligt att ett par av dem även HÖR. De morrar, smågruffar, busar tillsammans lite tafatt för första gången. De GÅR på vingliga ben, de klättrar upp på axeln osv  osv. Och de fyller bara två veckor -imorgon! Ljuvligt!


Så... kommer Per hem igen. Känning av hjärtat... Vårdcentralen skickar honom till sjukhus och så sitter jag nu här å väntar på besked. Och strax är det avslutning med Agility Nybörjarkurs. Håller mig sysselsatt med diplomskrivning å dammfotografering.

         

Avslutar med en liten morgontrött kille...

 

Av Anja - 18 maj 2013 14:20

En underbar, om än blåsig dag.

Per golfar och jag har packat husbilen för avfärd ikväll. Agility med Qvicka i Aneby imorgon. Har nästan inte tränat alls, stackars lilla glada hund... Idag får jag fö verkligen INGET vettigt gjort; Vandrar mellan trädgården och valplådan. Det är helt fascinerande så fort de utvecklas! De har börjat "prata" med tydliga gäspningar och växer så det knakar. Namnen börjar ta form, det blir musiktema!

Alla mina små hjärtan!

 

Ögonen öppnas i rasande takt och nästa vecka ser de på riktigt! Undrar om där finns något litet blåöga?

Här håller en liten pojk på att glimta till:

 

Och gänget på rad, baren är öppen!

 

Från vä: Mörka hanen, breda-bläsen-tiken, hanen med nackfläcken, vitaste hanen (fast alla är mest mörka) och tik-1.

   

 


Av Anja - 16 maj 2013 21:04

Ja nu tar vi kväller!

Småbarna växer så det knakar. Jisses vad snabbt de förflyttar sig, redan! Tiken med bred bläs visar en liten ögonspringa -redan! De blir ju inte två veckor förrän nästa vecka på tisdag... Gullungar! Känns väldigt roligt och spännande att iaf två hamnar precis i närheten, hos goa vänner!   Sen börjar det ta form lite sakta vem som ska vart, men inget är klart. Jag hoppas att alla som önskar valp kan ha lite tålamod till.


Nya, fina fällen var väldigt poppis, de snuttade till sig och somnade gott omedelbums.

   


Ett litet öga! Vad månne bli för färg?

    

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anjasflock med Blogkeen
Följ anjasflock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se